Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Fanii lor sunt în extaz

Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Fanii lor sunt în extaz
Simona Halep și Sorana Cîrstea ar putea fi din nou colege în echipa națională feminină a României care joacă în Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup

Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Cele două jucătoare au avut sezoane diferite. Pentru fostul lider mondial, 2021 a fost unul plin de accidentări ce au avut ca efect coborârea abruptă în ierarhia WTA. Iubita lui Ion Ion Țiriac a reușit, în schimb, să urce în clasamentul mondial, dar să și câștige cel de-al doilea turneu WTA din carieră. Ambele, însă, nu au jucat pentru echipa de Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup.

Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea

Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Cele două jucătoare n-au fost niciodată prietene, deși se cunosc încă din copilărie. Totuși, ele au jucat împreună, ani buni, pentru echipa de Fed Cup a României. Sorana Cirstea (39 WTA) a renunțat la naționala feminină în 2018, după o neînțelegere cu căpitanul de atunci al echipei, Florin Segărceanu.

Simona Halep (20 WTA), în schimb, s-a retras din echipă în 2019, dezamăgită de înfrângerea în partida cu Franța, 2-3, ea aducând ambele puncte ale României. De altfel, Halep a câștigat toate partidele, opt la număr, pe care le-am jucat în această competiție între 2015 – 2019.

În primăvară, Simona Halep și Sorana Cîrstea nu au făcut parte din lotul pentru partida cu Italia, ce era decisiv pentru menținerea în grupa de elită a Fed Cup. România a pierdut cu 1-3 și urmează să joace cu Polonia, în deplasare, pe 15-16 aprilie, în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup.

Fanii lor sunt în extaz

Simona Halep și Sorana Cîrstea ar putea reveni în naționala feminină din 2022. Soția lui Toni Iuruc și-a declarat deja intenția de a se reîntoarce lângă colegele sale, mai ales după ce căpitan nejucător a fost numit Daniel Dobre, unul dintre antrenorii fostului lider mondial.

„100% joc (n.r. – în confruntarea cu Polonia). Chiar am spus înainte ca domnul Dobre să fie căpitan. Îmi doresc tare mult să câștigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct pentru baraj. Cred cu tărie că avem șanse să ne calificăm la turneul final.

Am suferit foarte mult că am pierdut acel meci (n.r. – în 2019, cu Franța). Visam că avem șansa să luăm trofeul, însă nu s-a întâmplat. Mai încercăm”, a precizat Simona Halep pentru Digi Sport.

„De ce să nu fim favoriţi la câștigarea trofeului”

Pe de altă parte, președintele interimar al Federației de Tenis, George Cosac, a vorbit despre posibilitatea ca și Sorana Cîrstea să revină în echipa României, anul viitor.

„Anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani. Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul, a spus că Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup) reprezintă una dintre priorităţile ei pentru 2022.

Şi, de ce nu, cred că Fed Cup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana… Pentru că până la urmă vârsta avansează și pentru ele ca pentru toată lumea, și de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului”, a spus George Cosac pentru Agerpres.

Simona Halep și Sorana Cîrstea se află pe tabloul principal de la Australian Open 2022. Primul Grand Slam al anului se va desfășura între 17-30 ianuarie. Nu mai puțin de 13 jucătoare române vor participa, la simplu și dublu, la marea competiție de la Melbourne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI