Simona Halep conduce „armada” conaționalelor la Australian Open. Număr record de românce la primul Grand Slam din 2022

Simona Halep conduce „armada” conaționalelor la Australian Open. Număr record de românce la primul Grand Slam din 2022
Simona Halep va fi în fruntea celor 13 jucătoare din România care vor lua startul la Australian Open

Simona Halep conduce „armada” conaționalelor la Australian Open. Numărul 20 WTA va participa la două competiții premergătoare primului Grand Slam al anului, ce se va desfășura între 17-30 ianuarie. La marele turneu ce va avea loc în Melbourne, România va fi reprezentată de un număr record de jucătoare, atât la simplu, cât și la dublu.

Simona Halep conduce „armada” conaționalelor la Australian Open

Simona Halep conduce „armada” conaționalelor la Australian Open. Numărul 20 WTA a preferat să rămână în România să se pregătească pentru debutul noului sezon. Halep a renunțat la participarea la turneul demonstrativ din Africa de Sud, ce urma să se desfășoare în 18 și 19 decembrie.

Simona Halep s-a declarat îngrijorată de prezența noii variante, Omicron, a Covid-19.

„Nu mai particip la niciun turneu! Stau acasă. Mă antrenez în București, nu plec. Doar în weekend, să mă relaxez. Sunt schimbări de la zi la zi, dar mai este o lună până la Australian Open. Sper să dispară carantina, nu-mi place deloc! M-ar încurca mental!

Am crezut că scăpăm de virus, dar a apărut această nouă versiune, care ne-a debusolat puțin. Am înțeles că nu este atât de periculoasă, din câte am citit. Sper să terminăm cu tot în viitorul apropiat, e stresant pentru toată lumea”, a spus Simona Halep, citată de prosport.ro.

Număr record de românce la primul Grand Slam din 2022

Simona Halep și-a anunțat programul pentru prima lună a anului viitor și acesta include nu mai puțin de 3 turnee pe continentul de la Antipozi. Românca va participa, mai întâi, la turneul Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, ce va avea loc între 4-9 ianuarie.

După aceea, va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.

Simona Halep va conduce o adevărată „armadă” de jucătoare române la Australian Open. Nu mai puțin de 13 vor lua startul în probleme de simplu, dar și de dublu. Pe tabloul principal se află deja 5 sportive: Simona Halep (20 WTA și 295 la dublu), Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (60 WTA), Jaqueline Cristian (71 WTA) şi Elena Gabriela Ruse (85 WTA)

Fostul lider mondial va juca și la dublu

Lor li se mai adaugă încă 6 jucătoare ce vor lua startul în calificările Australian Open. Este vorba de Ana Bogdan (119 WTA), Mihaela Buzărnescu (120 WTA), Irina Bara (137 WTA), Alexandra Cadanțu-Ignatik (207 WTA), Irina Fetecău (209 WTA), și Gabriela Talabă-Lee (218 WTA). Încă două sportive vor evolua doar în proba de dublu, Raluca Olaru (36 WTA la dublu), Monica Niculescu (38 WTA la dublu).

Simona Halep a decis să participe și în proba de dublu, unde va face pereche cu Gabriela Ruse (100 WTA la dublu), a anunțat pe contul de Instagram freelancerul Daniel Radu. Ele au mai jucat împreună, în toamnă, la Indoan Weells, unde au fost eliminate în optimi.

Halep este abia pe locul 295 WTA la dublu, dar are 2 turnee câștigate în această probă. La ediția de la începutul acestui an, ea a făcut pereche cu puștoaica australiană de doar 16 ani Charlotte Kempenaers-Pocz, cele două fiind eliminate încă din primul tur.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI