Vești bune pentru românii din județele astea. Germania a făcut anunțul: ce se va întâmpla acum

Vești bune pentru românii din județele astea. Germania a făcut anunțul: ce se va întâmpla acum
Vești bune pentru românii din județele astea. Germania a făcut anunțul ce se va întâmpla acum

Autoritățile din Germania au actualizat lista cu ”zonele de risc” din România. Două județe din România au fost retrase de pe listă.

Ce a anunțat Germania. Vești bune pentru românii din aceste județe

Ministerul Afacerilor Interne informează că autoritățile germane au actualizat lista ”zonelor de risc” din România, cu intrare în vigoare de la data de 2 septembrie. Județele Gorj și Neamț au fost retrase de pe această listă.

„Județele Gorj și Neamț au fost retrase de pe lista zonelor de risc. Așa cum Ministerul Afacerilor Externe a informat anterior, acestea se adaugă altor trei județe excluse din categoria de risc menționată la 20 august 2020: Ialomița, Mehedinți și Timiș.

La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 13 județe din România rămân în continuare pe lista zonelor de risc, respectiv Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea”, informează într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe.

Ce trebuie să facă persoanele care s-au aflat în zonele de risc

Totodată, potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile din Germania, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire, precizează MAE.

De la această regulă există două excepții. Prima se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru coronavirus cu rezultat negativ. Testul trebuie să fie efectuat cu maxim 48 de ore înaintea intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat minim 14 zile după intrare.

Test pentru coronavirus
Vești bune pentru românii din județele astea. Germania a făcut anunțul ce se va întâmpla acum

A doua excepție o fac persoanele care pot efectua testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, aceștia fiind  obligați să respecte strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.