26 nov. 2021 | 20:45

Vești bune pentru români. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 decembrie

Știri generale
Vești bune pentru români. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 decembrie
Măsuri de relaxare de la 1 decembrie. Ce îi așteaptă pe români?

Noi vești bune pentru români! Care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 decembrie? Oamenii așteptau cu nerăbdare câteva schimbări. Iată anunțul autorităților despre noile măsuri adoptate de Guvern!

Măsuri de relaxare de la 1 decembrie: anunțul autorităților

Guvernul a adoptat în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, hotărârea care are în vizor introducerea mai multor relaxări. Noile măsuri sunt valabile doar pentru persoanele vacciante sau trecute prin boală.

Ministrul de Interne a anunțat tot azi în cadrul unei conferințe noile măsuri adoptate de Executiv. Concret, ceremoniile dedicate zilei de 1 decembrie vor putea fi organizate cu participarea a maximum 400 de persoane în Capitală și cel mult 200 de persoane în municipiile de reședință cu mențiunea că trebuie respectată distanța socială de minimum 1 metru.

De asemenea, masca sanitară este obligatorie, iar la ceremonii vor putea participa persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală. Acțivitățile specifice Zilei Naționale a României vor fi permise la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a maximum 150 de persoane.  Organizatorii trebuie să asigure condițiile stabilite de autorități și în conformitate cu cerințele vremurilor.

Alte modificări

Mai mult decât atât, vor putea fi organizate și competiții sportive în România, în spații închise sau deschise, dar în intervalul 05:00 – 21:00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea spațiului.

Organizarea și desgășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă doar în intervalul orar menționat.

Toate măsurile prezentate vor fi valabile pentru persoanele care sunt imunizate și pentru cei care au trecut de 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,  a mai declarat Lucian Bode.

Ce arată documentul oficial?

„Ținând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații deUrgență nr. 105/2021 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe duratastării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere

Analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată devirusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României la data de 17.11.2021”, document întocmit la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în conformitate cu dispozițiile art. 3alin.

(4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată documentul pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr.1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro