Vești bune pentru români. Ce majorări anunță PSD că vor fi de la 1 ianuarie 2022

Vești bune pentru români. Ce majorări anunță PSD că vor fi de la 1 ianuarie 2022
Ce majorari vor primi romanii in ianuarie 2022

Marcel Ciolacu a făcut anunțul care i-a bucurat pe cetățenii României. Când ar putea crește salariile și alocațiile românilor. Negocierile au fost făcute. Ce a declarat liderul PSD.

Cu cât vor crește pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022

Duminică, 14 noiembrie, președintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat, după negocierile cu reprezentanții Partidului Național Liberal din Parlament, că se fac simulări pentru mărirea pensiilor și a alocațiilor românilor, asigurându-i pe cetățeni că vor avea parte de măriri substanțiale de la 1 ianuarie 2022.

„Am mai închis un capitol greu, cel de Muncă. Avem mai multe simulări, urmează să evaluăm impactul. Mai sunt încă două capitole, Justiție și Finanțe. Astăzi a fost doar Alina Gheorghiu, care este specializată pe Justiție, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu.

Avem 2-3 variante și așteptăm impactul să fie simulat. Asta înseamnă că sunt procente diferite. Săptămâna viitoare cred că vom fi în măsură să prezentăm fiecare capitol pe Muncă. Prezentăm acest capitol împreună, după ce avem impactul.

Este un pachet integrat: pensii, alocații, salariul minim. Venim săptămâna viitoare cu acest pachet și îl vom prezența în funcție de execuția bugetară. Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie.”, a declarat Marcel Ciolacu în sedința de la Parlament, potrivit celor de la Digi 24.

„Luxul și prostia de obicei se plătesc!”

Pe de altă parte, atunci când a venit vorba despre o eventuală taxă de solidaritate pe lux, liderul social democraților spune că aceasta reprezintă „o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite. De asemenea, politicianul a făcut o remarcă usturătoare la adresa unor persoane.

„Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste 1 milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate.

Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor.

Cred că la un moment dat va trebui să renunțăm la excepțiile din Codul Fiscal și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Luxul este lux, iar după cum știți și dumneavoastră, luxul și prostia de obicei se plătesc.”, a continuat președintele Partidului Social Democrat.