Vești bune pentru persoanele care au făcut închisoare! Ce se va întâmpla cu ele de azi înainte

Vești bune pentru persoanele care au făcut închisoare! Ce se va întâmpla cu ele de azi înainte
Vesti bune pentru persoanele care au facut inchisoare! Ce se va intampla cu ele de azi inainte

Persoanele care au făcut închisoare nu mai trebuie să stea cu griji că nu-și vor găsi un loc de muncă după ieșirea din pușcărie. Ce se va întâmpla de azi înainte cu românii care au stat multă vreme după gratii.

Anunț major pentru românii care au făcut închisoare. Ce s-a decis astăzi

Vești bune pentru românii care au făcut închisoare! Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 7 septembrie, un proiect de lege favorabil lor. Astfel, persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate vor putea fi ajutate să se reintegreze în societate și să-și găsească un loc de muncă decent, care să le asigure pâinea cea de toate zilele.

O persoană care face închisoare este stigmatizată foarte multă vreme de cei din jur, chiar dacă și-a ispășit pedeapsa și a plătit pentru fapta sa. Mulți angajatori nu acceptă persoane cu cazier, așa că acestora le este mult mai greu să-și găsească locul în societate.

Însă, de acum înainte totul se schimbă. Proiectul de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților vine în ajutorul românilor care întâmpină greutăți la găsirea unui job, după ce ieșit din pușcărie. Ce au stabilit deputații români.

Proiectul de lege aprobat de Camera deputaților completează Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Au fost 193 de voturi pentru şi 95 de abţineri.

Măsurile prevăzute de această lege adoptată de Camera deputaților

Românii trebuie să știe că măsurile prevăzute de această lege au drept scop sprijinirea persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate sau care au fost condamnate la executarea unei pedepse. Cei care beneficiază de această lege sunt și românii aflați în căutarea unui job pentru că „nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie, respectiv în timpul sau după executarea unei pedepse ori a unei măsuri educative sau a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare”, se mai arată în proiectul de lege.

Astfel, românii care au făcut închisoare sunt stimulați să se angajeze, după ce și-au ispășit pedeapsa în spatele gratiilor. Odată ieșiți din spatele gratiilor, au posibilitatea să se angajeze.

Proiectul de lege mai prevede ca măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă să se aplice şi angajatorilor care încadrează în muncă persoane care au executat o pedeapsă privativă de libertate sau care au fost condamnate la executarea unei pedepse, a unei măsuri educative ori a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare.

Urmăriți Playtech.ro și pe