Vești bune pentru milioane de români! Ce pot face începând cu 15 martie 2021

Vești bune pentru milioane de români! Ce pot face începând cu 15 martie 2021
Vești bune pentru milioane de români: Ce pot face începând cu 15 martie

Începe a treia etapă a campanie de vaccinare. Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID-19. Comitetul a explicat modul de programare.

Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID

A început programarea pentru etapa a treia de vaccinare în localitățile unde rata de infectare depășește 4,5 cazuri la mia de locuitori. În plus, în aceste zone, autoritățile au mărit capacitatea de vaccinare. De pildă, mai marii au decis la Timișoara suplimentarea cu încă 14 fluxuri pentru vaccinare, astfel încât imunizarea să fie într-un ritm mai accelerat. Capitala Banatului are o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori.

La fel ca aici, și în alte zone ale țării vor fi noi fluxuri, respectiv în Cluj, Brașov, Hunedoara și Alba. Practic, acolo unde numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut alarmant. Vaccinarea se va face în baza unei liste de așteptare, pe care oamenii s-au putut înscrie încă din 10 martie. A treia etapă de vaccinare urmează să se extindă din 15 martie, când listele de așteptare pentru programare la vaccin vor fi disponibile pentru populația generală.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritate, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, cât și ordinea cronologică de înscriere, astfel:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Programarea se poate face prin platforma informatică sau prin telefon

Beneficiarul va putea să se programeze la vaccin, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Mai apoi, locurile libere dintr-un anume centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise pe lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării:

  • 75% persoane din cadrul populației cu risc;
  • 25% lucrători din domenii esențiale;
  • în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Programările la vaccin se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare

Informația a fost publicată și pe contul oficial de Facebook al premierului României, Florin Cîțu. Acesta i-a informat prin social media pe fanii paginii sale care doresc să se inoculeze contra noului coronavirus.

”Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriți să vă vaccinați, înscrierea se face prin intermediul listelor de așteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscriși pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populației generale.

Programarea se face online sau prin call center! Apoi veți primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care ați optat. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este SINGURA soluție pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Împreună învingem pandemia!”, este mesajul postat de Florin Cîțu duminică, 14 martie, cu o zi înainte de începerea campaniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI