Vești bune de la STB! Anunțul mult așteptat de toți românii. Se întâmplă de luni

Vești bune de la STB! Anunțul mult așteptat de toți românii. Se întâmplă de luni
STB a facut anuntul pe care il asteptau toti bucurestenii

Vești bune vin de la STB pentru toți bucureștenii. Compania reia cursele pe 14 dintre cele 16 trasee școlare, începând din prima zi de școală.

Vești bune de la compania de transport în comun. STB a făcut anunțul așteptat de toți bucureștenii. Ce se va întâmpla din 14 septembrie

Începând cu luni, 14 septembrie 2020, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii şcolare. Astfel, STB va asiguratransportul elevilor la cinci şcoli din Capitală: „Pia Brătianu” şi „Herăstrău” din Sectorul 1, Şcoala nr. 195 din Sectorul 3, Şcoala Gimnazială nr. 279 şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din sectorul 6”.

De asemenea, primăria Capitalei mai anunţă că traseele T11 şi T12, destinate elevilor Şcolii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri, 16 septembrie 2020.

Autobuzele de pe liniile scolare isi reiau activitatea din 14 septembrie
Autobuzele de pe liniile scolare isi reiau activitatea din 14 septembrie

Programul autobuzelor de pe trasee, corelat cu orarul elevilor

În plus, programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor la ore, iar STB SA a publicat afişe cu noile ore, care sunt deja distribuite. Programul va putea fi consultat şi online, pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro.

Nu în ultimul rând, controlorii de bilete STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51. Controlorii nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea şi debarcarea copiilor în zona şcolilor revine instituţiilor de învăţământ, care vor avea personal instruit şi autorizat să intre în contact cu elevii.

Autobuzele vor fi igienizate

De asemenea, liniile şcolare T11 (Bd. Timişoara – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) şi T16 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială Nr. 279) vor avea trasee modificate, după cum a precizat Primăria Capitalei.

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, spune că elevii vor fi transportaţi cu autobuze moderne, achiziţionate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti-STB SA.

Șoferii de pe autobuze vor fi dotați cu măști de protecție pentru elevii care nu au

Aubobuzele vor fi igienizate, iar la prima uşă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. În plus, personalul STB SA va avea măşti de rezervă, pentru cazul în care un elev îşi pierde masca.

Anul trecut, de traseele STB au beneficiat în medie aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscrişi la cele 6 şcoli care intră momentan în program.

Cum se începe școala. Care sunt cele 3 scenarii

Școala va începe luni, 14 septembrie potrivit unui program special conceput pentru a diminua riscurile de infecție cu coronavirus. Astfel, școala începe după trei scenarii. Un prim scenariu este cel verde în care copiii vor veni la școală normal.

Al doilea scenariu, cel galben, jmătate dintre elevii școlii vor merge la școală, iar jumătate vor învăța de acasă, online. În scenariul roșu, cel de-al treilea, toți elevii vor învăța de acasă, adică vor face școală online.