Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie! Poliția Română a făcut anunțul așteptat de toți părinții

Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie! Poliția Română a făcut anunțul așteptat de toți părinții
Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie! Poliția Română a făcut anunțul așteptat de toți părinții

Vești bune pentru toți părinții din România care în ultimele zile s-au temut pentru siguranța copiilor lor. Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie 2020: poliția va avea o nouă structură specializată în siguranța minorilor.

Pe data de 14 septembrie 2020, odata cu începerea noului an școlar în România, începe activitatea și Poliţia Siguranţă Şcolară. Este vorba de o nouă structură specializată pentru a oferi siguranță cadrelor didactice și elevilor.

Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie 2020

„Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii”, explică un comunicat transmis sâmbătă de Poliţia Bihor.

Scopul Poliţiei Siguranţă Şcolară este de a combate violența între elevi. Aceștia se vor ocupa de cazurile din unitățile de învățământ, dar și din proximitatea lor. Nu se știe clar cum vor acționa angajații acestei structuri noi.

Poliţia Siguranţă Şcolară își începe activitatea

Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie! Poliția Română a făcut anunțul așteptat de toți părinții
Se întâmplă chiar luni, 14 septembrie 2020. Vor exista Birouri ale Poliţiei Siguranţă Şcolară

Conform ebihoreanu.ro, vor exista Birouri ale Poliţiei Siguranţă Şcolară în toată țara. Ele vor fi compuse din câte 4 ofiţeri şi un agent, desemnaţi din rândul angajaţilor actuali din inspectoratele de poliţie. Echipele vor colabora cu poliţiştii de la prevenire, dar şi cu cei de proximitate.

Dacă e cazul, vor colabora şi cu alte structuri ale MAI sau alte instituţii. Ei vor trata toate plângerile ce ţin de învăţământ. Poliţiştii trebuie să fie pe fază inclusiv în cazurile de bullying care s-au înmulțit în școlile din România.

„Începând cu acest an şcolar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul şcolar va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor. De asemenea, o mai bună interacţiune cu elevi, cu familiile acestora şi cu profesorii, precum şi cunoaşterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităţilor de învăţământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului şi a faptelor antisociale”, mai arată comunicatul.

Poliţia Siguranţă Şcolară, înființată de Marcel Vela

Marcel Vela este cel care a semnat ordinul prin care a luat naștere Direcţia pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Aceasta are 270 de polițiști.

„Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela, potrivit Digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI