Schimbări în STB. Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai

Schimbări în STB. Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai
Schimbări în STB. Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai

Începând de astăzi, un nou proiect unic în țară a fost inaugurat azi. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, gabriela Firea și de noul director STB, pe pagina de facebook a Gabrielei Firea, într-un clip promoțional.

Schimbări în sistemul de rulare al mijloacelor de transport STB

Gabriela Firea a anunțat astzăi demararea proiectului ”Banda unica pe linia de tramvai”. Acest nou proiect se dorește a fi o nouă măsură pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astfel că, prin acest nou proiect, autobuzele STB pot circula pe linia de tramvai, ajungînd astfel mai rapid la destinație și eliberează zona de carosabil.

”Începând de astăzi, 1 iulie, când intră în vigoare noul Cod Rutier, cu modificările propuse de noi, lansăm un proiect pe care ni-l dorim de ani de zile: autobuzele pot circula pe liniile de tramvai, la fel cum se întâmplă în multe Capitale din Europa, de exemplu Bruxelles.”, declară edilul capitalei pe facebook.

Schimbări în STB. Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai
Schimbări în STB. Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai

Firea a făcut anunțul surpriză: autobuzele pe linia de tramvai

Într-o primă etapă, autobuzele de pe 3 linii intens circulate şi cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu îşi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 şi 46, utilizând şi staţiile acestora.

Avantajele sunt notabile, conform Gabrielei Firea, sunt timpul de călătorie care se va reduce cu 30%, la orele de vârf, conform probelor efectuate de STB pe traseu. Această măsură contribuie şi la fluidizarea traficului rutier, iar călătorii pot schimba mijloacele de transport mult mai uşor, staţiile fiind comune. Mai mult decât atât, în funcţie de rezultate, etapizat, vom extinde acest proiect şi pe alte 6 linii, acolo unde trama stradală va permite.

  •  Modificările opririi în fiecare stație vor fi anunțate în toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SĂ va fi prezent în aceste stații pentru a îndruma călătorii spre zonele corecte de așteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.
  •  Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Sos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piața Iancului (cu excepția pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legând astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatră Luminoasă şi Iancului.
  •  Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Sos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanți şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanți, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legând astfel cartierele Dorobanţi, Piaţa Victoriei, Banu Manta – Griviţa.
  •  Autobuzele liniei 330 vor circula pe Sos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Cămil Ressu şi stația de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legând astfel cartierele Dristor, Baba Novac şi Vatră Luminoasă.
  •  Trasee viitoare: În etapa a doua, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi şi va circula pe Şoseaua Mihai Bravu, şi pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot în această etapă, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 şi 10, pe Şoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.
  • Ulterior, în etapa a treia, se are în vedere introducerea circulaţiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 şi R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI