Vești bune de la MAI! Cum te poți angaja la ei. Câte posturi vacante există acum

Vești bune de la MAI! Cum te poți angaja la ei. Câte posturi vacante există acum
Vești bune de la MAI! Cum te poți angaja la ei. Câte posturi vacante există acum

După ce Sindicatul Polițiștilor Europeni a contracarat inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, Camera deputaților a decis că pe durata stării de urgență se vor putea organiza concursuri pentru ocuparea de posturi vacante.

Cum te poți angaja la MAI și câte posturi vacante sunt libere

Sindicatul Europol anunță că, după prăbușirea de săptămâna trecută când Ministerul Afacerilor Interne își propusese radierea celor aproximativ 20,000 de posturi vacante la nivelul structurilor subordonate și ducerea instituției în colaps, Camera deputaților a decis că se vor putea desfășura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante.

Aceste posturi sunt în învățământ, sănătate, sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, autoritățile administrației publice locale, Parlament și Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Inspecția Judiciară, din structurile care derulează programe cu finanțare din fonduri nerambursabile, europene și naționale prin  modificarea Legii  nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Pe durata stării de alertă se pot desfășură și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare, pentru posturile din instituțiile care fac parte din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, din autoritățile administrației publice locale și județene și instituțiile din subordinea sau coordonarea acestora, Parlamentul României, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Inspecția Judiciară, din structurile cu sau fără personalitate juridică care derulează programe cu finanțare din fonduri nerambursabile, europene și naționale, precum și pentru posturile vacante de asistenți medicali comunitari, asistenți medicali și medici din unitățile de învățământ”, conform modificărilor aduse actului normativ.

Poliția Română
Vești bune de la MAI! Cum te poți angaja la ei. Câte posturi vacante există acum

În perioada de pandemie, în domeniile sensibile

Parlamentul a înțeles că în această perioadă de pandemie este neapărat nevoie de activitate în domeniile sensibile. Legea a fost modificată cu 234 de voturi pentru. Așadar, reprezentanții sindicatului, au solicitat Ministerului Afacerilor Interne organizarea  în regim de urgență a concursurilor pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor, pentru ocuparea a peste 2000 de posturi.

Aceste posturi în (ordine publică, rutieră, crimă organizată, poliție de frontieră și imigrări) au fost anunțate la sfârșitul lunii mai de către ministrul Vela. De altfel, ar mai trebui organizate  și concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere prin împuternicire de clientela politică cărora le expiră mandatul.

”Vă ținem la curent cu evoluția acestei situații și pentru orice alte neclarități, nu ezitați să ne contactați” mai scrie pe site-ul sindicatului.