Vestea serii despre pensiile din România. Toți pensionarii trebuie să afle
Adrian Câciu a dat vestea serii despre pensiile din România. Informația, despre care toți pensionarii trebuie să afle, este că se vor face majorările, așa cum este prevăzut. Conform celor declarate de Adrian Câciu, pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2023.
Legea intră în vigoare de la 1 ianurie 2023. Vestea serii despre pensiile din România
După o lungă și amplă dezbatere pe marginea majorării pensiilor, Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, a dat astăzi vestea serii despre pensiile din România.
Așa cum anunța cu ceva vreme în urmă, inclusiv Marius Budăi, noua lege a pensiilor care prevede majorări va intra în vigoare din prima lună a anului viitor.
„Prognoza de toamnă ne va arăta cum stam în 2023… rămâne să stabilim ce avem în plus”, declara astăzi ministrul într-o conferință de presă. Deși Marius Budăi anunța o majorare de cel puțin 11%, ministrul Finanțelor nu a comentat acest procent astăzi.
Dar, conform unor surse guvernamentale, majorarea ar fi de doar 5 procente anul viitor, dar și această creștere depinde de relaxarea bugetară de care vorbea ministrul Muncii:
„Important este că ne-am înţeles, în coaliţie suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023.
Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români.
Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%”, a spus Marius Budăi, joi, la Antena 3 CNN.
„Ordonanța care modifică Codul Fiscal este în dezbatere la Senat”
Tot astăzi, Adrian Câciu a vorbit și despre noile modificări aduse Codului Fiscal, dar și despre acea majorare de 200 de lei, care în opinia sa, va rămâne neimpozabilă.
Conform celor declarate de ministru, proiectul de modificare a Codului Fiscal a ajuns deja pe masa senatorilor. Urmează să treacă prin comisiile de specialitate, intenția fiind de a trece proiectul până la finele acestui an.
Ordonanța care modifică Codul Fiscal este în dezbatere la Senat. Înțeleg că senatori PNL și PSD au depus un amendament. Acolo sunt și pozițiile asociațiilor orașelor. Parlamentul va trece la dezbatere și avizare amendament.
Amendamentul are în vedere o actualizare a grilei de raportare a impozitelor cu inflația. Nu e necesar să crească impozitele. Autoritățile locale au o marjă de stabilire între 0,8 și 2%. Pot crește impozitele pentru că este vorba de veniturile autorităților locale. Eventuale creșteri de impozite nu vor fi pentru persoanele cu venituri mici.
Susțin că cei 200 de lei din creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei (de la 2.550 de lei brut acum) va rămâne neimpozabilă.”, a mai spus Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor.
Până la urmă, orice veste poate fi o veste bună. Mai ales în contextul actual de criză, și pe fondul creșterii prețurilor la mai toate serviciile și produsele de bază.