Ministrul Finanțelor, declarația cu care a jignit mulți români. Ce înseamnă pentru Adrain Câciu salariu mic

Ministrul Finanțelor, declarația cu care a jignit mulți români. Ce înseamnă pentru Adrain Câciu salariu mic
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor

În urmă cu puțin timp, ministrul Finanțelor a vorbit despre viitoarele modificări fiscale și tipurile de taxe aflate în analiză. Acesta a fost întrebat ce înseamnă pentru el un salariu mic în România, iar răspunsul său a atins punctul sensibil al multor români. Din păcate, suma considerată mică reprezintă pentru mulți dintre români doar un vis neîmplinit, iar acest lucru se observă în numărul mare al cetățenilor care merg să muncească în străinătate.

Declarația șoc a ministrului Finanțelor

Într-un interviu în care a abordat subiectul modificărilor fiscale și al taxelor, Adrian Câciu a fost întrebat ce părere are despre salariile din România și cum vede lucrurile în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Acesta a explicat că orice salariu net mai mic de 3.000 de lei este mic, iar persoanele care se află în această situație ar putea fi ajutate pentru a depăși această treaptă inferioară de salarizare. Mai mult, ministrul Finanțelor susține că schimbările rapide s-ar putea resimți în cazul acestor persoane, spre deosebire de cei cu salarii medii, în care promisiunile s-ar putea concretiza într-o perioadă mai îndelungată.

„Din punctul meu de vedere, un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei net, la momentul în care discutăm acum. Asta consider că ar trebui cumva ajustat, rezolvat într-un orizont mai scurt de timp decât așa, unul mediu, în care ni se promite că vom ajunge la… Că sunt elemente de taxare împietează asupra atingerii unui astfel de net, dar sunt și elemente de putere a companiilor.

Eu cred totuși că ar trebui să intrăm într-o zonă mai fezabilă din perspectiva salarizării oamenilor”, a explicat Adrian Câciu, pentru hotnews.ro.

De ce pleacă românii din țară

Acesta a subliniat motivul pentru care România se confruntă cu un val de emigrări și, implicit, cu lipsa forței de muncă. Ministrul Finanțelor susține că cetățenii cu salarii mici din România sunt dispuși să plece din țară pentru salarii mai bune, indiferent de munca pe care o prestează.

„Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde, în orice țară din Europa chiar dacă nu va face munca pentru care a fost pregătit”, a mai precizat oficialul.