Anunţul zilei despre recalcularea pensiilor. Marius Budăi, despre veniturile care vor fi corectate pe loc

Anunţul zilei despre recalcularea pensiilor. Marius Budăi, despre veniturile care vor fi corectate pe loc
”Partenerii sociali sunt invitați la relaxarea reformei din PNRR”

Anunţul zilei despre recalcularea pensiilor! Subiectul pensiireforma pensiilor și PNRR revin încă odată în atenția opiniei publice. Ministrul Muncii, după ce promitea că va soluționa punctele nevralgice din reforma pensiilor din PNRR, acum mai face o promisiune. Acesta a venit cu anunţul zilei despre recalcularea pensiilor, Marius Budăi vorbind despre veniturile care vor fi corectate pe loc.

Anunţul zilei despre recalcularea pensiilor date de Marius Budăi

Anunțatele modificări ale pensiilor, pentru ianuarie 2023, revin în discuție ca o obsesie a unuia din personajele lui Caragiale. Într–o intervenție de astăzi la Antena 3 CNN, ministrul face noi promisiuni, de care spune că se va ține orice-ar fi.

Majoritatea speach-ului susținut de Marius Budăi face referire la veniturile care vor fi corectate pe loc, și care nu au legătură direct cu reforma regăsită în PNRR:

„Sunt două lucruri diferite aici. Acolo unde au fost erori în calcul . Unde s-au constatat erori, nu trebuie să așteptăm recalcularea. Dacă sunt astfel de descoperiri le putem rezolva pe loc. Acesta este o dinamică a activității noastre. Face parte din dinamica activității.

A doua problemă este cea legată de reforma pensiilor cuprinsă în PNRR. Parte din această reformă trebuie să fie realizată prin rezolvarea inechităților din sistem. Acest lucru nu se poate face foarte simplu. De aceea, am demarat demult această revizuire și preluare a datelor în formate electronice, dar apoi nevoie de o analiză a legii pe care o derulăm acum cu Banca Mondială și, bineînțeles, de un impact bugetar.

Jalonul din PNRR este la 31 martie 2023 și va fi implementat. Eu am spus că aștept ultimele elemente de informații, ultimele informații din analiza Băncii Mondiale, după care, așa cum am promis public, mai promit public încă o dată acum, voi introduce în această discuție și partenerii sociali.! a declarat Marius Budăi astăzi la Antena 3 CNN.

Ministrul deschis la dialog social pe marginea reformei

Reforma pensiilor, înglobată în PNRR, este un subiect sensibil, care trebuie discutat cu toți factorii implicați. Din acest motiv, așa cum precizează Marius Budăi, sunt necesare discuții cu partenerii sociali, pentru o mai bună derulare a lucrurilor în acest sens.

De altfel, ministrul a promis în aceeași intervenție televizată de azi, că va genera astfel de discuții și că așteaptă toți partenerii sociali să participe:

„Dacă partenerii sociali nu au fost invitați la relaxarea reformei din PNRR, cu siguranță eu nu o să fac aceeași greșeală și cât timp sunt ministru al Muncii vor avea ușa deschisă la mine pentru un dialog social corect”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3 CNN.

Rămâne de văzut cât de repede se vor rezolva erorile de calcul despre care vorbea ministrul. În același timp, este așteptată decizia Băncii Mondiale și a factorilor de decizie din Comisia Europeannă pe marginea schimbărilor cerute de Marius Budăi în PNRR, referitoare la reforma pensiilor.