Veste neașteptată pentru toți pensionarii. Totul se reia și se întâmplă chiar acum

Veste neașteptată pentru toți pensionarii. Totul se reia și se întâmplă chiar acum
Pensionarii vor putea merge din nou la băi pentru tratament

Vin vești bune pentru pensionarii care au fost nevoiți să stea în case pe timpul pandemiei de coronavirus! Pot merge din nou la băi pentru tratamente, dar și pentru relaxare. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a anunţat, recent, că se pregăteşte pentru reluarea activităţii privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear.

Pensionarii vor putea merge din nou la băi pentru tratament

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul instituţiei, persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii  în a cărei rază teritorială domiciliază. Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile caselor de pensii se recomandă transmiterea cererilor prin poştă sau prin e-mail.

Așadar, CNPP reia activitatea de acordare a biletelor de tratament balnear, după aproape 3 luni de zile în care această activitate a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. În data de 16 martie 2020, CNPP anunţa suspendarea activităţii de eliberare a biletelor de tratament balnear.

Vestea neașteptată pentru toți pensionarii
Vestea neașteptată pentru toți pensionarii

Cererile se depun online sau prin poștă

La data de 16 martie, CNPP anunţa că biletele care au fost eliberate până la această dată vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuţia, la cerere. Ulterior reluării activităţii, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs.

Trebuie știut faptul că la depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate şi talonul de pensie.

Prima serie de tratament disponibilă şi unităţile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunţate în timp util, prin postarea pe portalul CNPP.

În România sunt 31 de staţiuni balneare, conform datelor publice. În 2018 în aceste staţiuni au fost peste 1 milion de turişti, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).