Vestea momentului pentru Simona Halep. S-a aflat cum a ajuns substanța în organism. Totul e clar acum!

Vestea momentului pentru Simona Halep. S-a aflat cum a ajuns substanța în organism. Totul e clar acum!
Cum a ingerat de fapt Simona Halep substanta interzisa Roxadustat

Anunț incredibil despre scandalul dopajului în care este implicată Simona Halep. Potrivit lui Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, jucătoarea româncă ar fi dovedit cum a ajuns substanța Roxadustat în organismul ei.

Cum ar fi ajuns Roxadustatul în organismul Simonei Halep, de fapt

Scandalul dopajului continuă pentru Simona Halep. Fostul lider mondial la tenis feminin ar fi dovedit că substanța Roxadustat ar fi pătruns în organismul ei printr-un supliment alimentar contaminat, a cărui etichetă nu prevedea prezența substanței din clasa EPO.

Informațiile au fost făcute publice de către judecătorul român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Cristian Jura.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura, potrivit ProSport.

Simona Halep a trecut prin cea mai dificilă perioadă a carierei sale, fiind suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Reamintim că tenismena originară din Constanța a fost informată de testul pozitiv în data de 7 octombrie, urmând să fie judecată de ITIA și abia apoi, în cazul unui verdict nefavorabil, poate merge la TAS.

Ce trebuie să demonstreze Simona Halep, pentru a scăpa de suspendare

În cazul în care scenariul prezentat anterior se dovedește a fi real, Simona Halep va trebuie să demonstreze că nu a avut intenția de a ingera substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive, pentru ca sportiva să scape de suspendare.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. 

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping.

Să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. 

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. 

Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a completat Jura, potrivit GSP.

Urmăriți Playtech.ro și pe