Răsturnare spectaculoasă de situație în „cazul Simona Halep”. Agenția angajată de sportiva din România a descoperit cum s-a produs contaminarea

Simona Halep primește o veste senzațională în plin scandal de dopaj. Agenția franceză de toxicologie și farmacologie, angajată să se ocupe de anchetă, a descoperit cum a ajuns medicamentul Roxadustat în corpul sportivei. Rămâne de văzut dacă aceste dovezi vor fi acceptate de cei care analizează cazurile de dopaj. Jucătoarea a solicitat o audiere urgentă înainte de apariția de la tribunalul independent de la Londra.

Simona Halep a primit o veste senzațională de la agenție pe care a angajat-o să facă ancheta legată de Roxadustat

Simona Halep a început antrenamentele luna trecută, iar acum se află în vacanță în Grecia. Mai mulți jurnaliști din Franța au spus că au informații că sportiva este convinsă că va scăpa rapid de suspendarea provizorie pentru dopaj și că va începe sezonul viitor fără nicio zi de întârziere. Doar așa și-au explicat relaxarea și încrederea pe care o afișează sportiva din România! Care sunt argumentele care i-au adus atâta liniște?

Prosport susține că agenția franceză de toxicologie și farmacologie, angajată de Simona Halep pentru a face o anchetă, ar fi ajuns la concluzia că este vorba de contaminare. Pe scurt, suplimentele nutritive pe care le folosește fostul lider mondial au fost contaminate cu Roxadustat. Ele sunt produse și ambalate într-o fabrică de medicamente și de aici toată problema.

Cum ar fi ajuns Roxadustat în corpul Simonei Halep

Sursa citată susține că agentii care s-au ocupat de această investigație, experți bio-farmacologi, au efectuat testele în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français. Ei au ajuns la concluzia că Simona Halep nu avea cum să știe că acești suplimenți sunt contaminați. Pe etichetă nu apare această informație, deci se poate spune că această contaminare a avut loc accidental și că responsabilitea aparține producătorului. Cercetările au scos la iveală riscurile și problemele de pe linia de producție.

Având la dosar aceste documente de la toxicologii moleculari francezi, Simona Halep a solicitat „Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului” o audiere urgentă, sumară. Asta înainte de apariția în fața tribunalului independent de la Londra. Rămâne de văzut dacă argumentele ei vor fi luate în considerare. Agenția Mondială Antidoping transmite mesaje foarte clare prin care nu autorizează utilizarea acestor produse care pot conține substanțe interzise.

Simona Halep a fost testată prima oară la US Open pe 26 august, iar rezultatul a fost negativ. Singurul test pozitiv a fost cel efectuat pe 29 august, la finalul partidei pe care a pierdut-o în primul tur  cu Daria Snegur. După ce s-a întors în România, sportiva a efectuat un nou test. Rezultatul a fost „negativ”.

Urmăriți Playtech.ro și pe