09 feb. 2021 | 13:30

Vestea momentului pentru românii cu pensii private. S-a întâmplat chiar săptămâna asta

News
Vestea momentului pentru românii cu pensii private. S-a întâmplat chiar săptămâna asta
Vestea momentului pentru românii cu pensii private

Este vestea momentului pentru românii care au pensii private. S-a întâmplat chiar săptămâna asta. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Vești pentru cei care au pensii private. Ce se întâmplă din această săptămână

Vestea momentului pentru românii cu pensii private. S-a întâmplat chiar săptămâna aceasta. InfoCons a lansat cu sprijinul Metropolitan Life SAFPAP campania “o9atitudine! – Pensii Private”.

Aceasta are scopul de a oferi o mai bună informare şi educare a consumatorilor în domeniul pensiilor private, cei interesați având la dispoziţie un site cu informaţii utile în domeniul pensiilor.

Proiectul este unul cu impact pe termen lung

Educaţia financiară şi informarea corectă a consumatorilor români reprezintă atât o obligaţie, cât şi o necesitate, pentru ca fiecare dintre noi să fie, cu adevărat, consumator european. Proiectul cu privire la Pensiile Private se numără printre programele cu impact pe termen lung în rândul consumatorilor şi a societăţii”, a declarat Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

Misiunea de a fi un partener pe termen lung pentru participanţii noştri este definitorie pentru compania noastră şi îmbracă numeroase forme de manifestare, inclusiv implicarea în campanii şi programe educaţionale atât pentru participanţii noştri, cât şi pentru toţi consumatorii români. Metropolitan Life SAFPAP are datoria firească de a sprijini iniţiativele de educaţie financiară a publicului român cu privire la sistemul de pensii din România”, a spus și Oana Velicu, Director General Metropolitan Life SAFPAP S.A.

Site-ul despre pensii private, disponibil în variantă desktop și mobil

Site-ul www.pensiiprivate.infocons.ro este disponibil atât în versiunea desktop, precum şi în varianta pentru mobil. În plus, este un instrument accesibil de informare şi educare a consumatorilor cu privire la mecanismele funcţionării fondurilor de pensii private, în ideea că cei interesați vor accesa așa ceva.

Lansarea site-ului are ca scop informarea completă şi corectă în ceea ce privește sistemul de pensii din România. Site-ul este cu atât mai important pentru participanţii la Pilonul II de pensii, cu cât Norma ASF nr. 31/2020 a adus o schimbare privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor private. Începând din 2021, norma permite transmiterea informațiilor anuale către participanţi şi prin mijloace electronice, fapt ce le va ușura participanţilor accesul la datele anuale cu privire la situația contului lor de pensii private Pilon II.

Curs pentru cadrele didactice

În plus, în cadrul campaniei a fost elaborat un Curs Vocaţional de Protecţia Consumatorilor în domeniul Financiar Nebancar. Acesta este adresat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. De asemenea, cursul este gratuit şi se desfăşoară doar online. Cursul are trei secţiuni distincte pentru care cei interesați se pot înscrie separat: Asigurări, Piaţa de Capital şi Sistemul Pensiilor Private.

De asemenea, la finalul cursului online, absolvenţii vor avea un certificat electronic, oferit de Asociaţia InfoCons, eliberat sub egida FAC (Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori).

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Vis spulberat pentru Halep. S-a terminat. Cutremur în circuitul WTA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro