Vestea momentului despre Nicușor Dan. Decizia este oficială și cât se poate de clară

Vestea momentului despre Nicușor Dan. Decizia este oficială și cât se poate de clară
Nicușor Dan, validat la Primăria Bucureşti. Decizia este oficială Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Este vestea momentului despre noul primar al Bucureştiului. După aproape o lună de la alegerile locale 2020, Nicușor Dan a fost validat la Primăria Capitalei. Cele 52 de contestaţii depuse de consilierii PSD au fost respinse, drept urmare decizia Curții de Apel este cât se poate de clară.

Nicușor Dan, validat la Primăria Capitalei

Deşi pe data de 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, acesta nu şi-a putut prelua mandatul. Motivul?! Decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane. Astăzi, 26 octombrie, însă Curtea de Apel a respins apelurile ca fiind tardiv formulate.

Primarul ales al Capitalei o acuză pe Gabriela Firea că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să facă asta. De asemenea, Dan a precizat că toate sunt copiate una după cealaltă, inclusivi cu greşelile de gramatică.

“Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor.

Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin – acum la patru săptămâni de la alegeri – decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, a spus el, conform Digi24.

Nicușor Dan, validat la Primăria Bucureşti. Decizia este oficială
Nicușor Dan, validat la Primăria Bucureşti. Decizia este oficială

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

Nicuşor Dan a câştigat alegerile din 27 septembrie 2020 cu 282.631 de voturi, dintr-un total de 660.118, în timp ce Gabriela Firea a obţinut 250.690 de voturi. În urmă cu doar câteva zile, acesta a postat un mesaj, pe contul său de Facebook, cu privire la cele 52 de contestaţii.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI