Ce se întâmplă cu apa caldă din acest moment. Este oficial, anunțul lui Nicușor Dan

Ce se întâmplă cu apa caldă din acest moment. Este oficial, anunțul lui Nicușor Dan
Ce spune Nicușor Dan despre apa caldă şi căldura din Bucureşti

Veşti nu tocmai bune pentru bucureştenii racordaţi la sistemul de termoficare. Primarul Nicușor Dan a anunţat ce se întâmplă cu apa caldă şi căldura din acest moment în Capitală.

Anunţ important pentru bucureşteni: ce se întâmplă cu apa caldă

După trei zile în care s-au înregistrat temperaturi sub 10 grade, bucureştenii stau în frig şi fără apă caldă, lucru care se întâmplă deja de ani de zile. Motivul problemei l-a explicat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, într-o emisiune TV. De asemenea, acesta a precizat că apartamentele racordate la sistemul de termoficare vor primi căldura şi apă caldă începând de joi.

„Bucureştenii n-au avut apă caldă din cauză că au fost avarii.Termoenergetica nu a teminat lucrările pe care le face în fiecare an şi, de aceea, în prezent multă lume nu are apa caldă. Mai grav, cantitatea de apă pe care ELCEN trebuie să o introducă în instalaţie este de trei ori mai mare decât în urmă cu trei ani. Ce putem face la iarnă este să avem un management de avarie”, a declarat Dan.

Termoenergetica a anunţat că a început, miercuri, probele la cald pentru consumatorii din Bucureşti, cu posibilitatea ca asociațiile de proprietari care doresc amânarea furnizării căldurii să facă o solicitare în acest sens. Un număr total de 504 imobile din sectoarele 2, 3, 4 şi 6 nu au avut apă caldă, din cauza avariilor la reţeaua de termoficare.

Bucureştenii, fără apă caldă şi căldură
Bucureştenii, fără apă caldă şi căldură

Ce spune Nicușor Dan despre problemele bucureştenilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Nicușor Dan a dorit să explice locuitorilor Capitalei motivul pentru care el nu poate, momentan, rezolva nimic ce ţine de căldură şi apă caldă. Conform acestuia, primar în funcţie este tot Gabriela Firea.

“În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul binecunoscut, PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezolve problemele orașului.

Bucureștiul va avea trei mari probleme în zilele următoare: criza medicală, criza căldurii și apei calde și criza financiară. Când am vorbit de iarnă grea, m-am referit la criza căldurii și apei calde. Acolo e nevoie de niște măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenții de urgență, de pregătirea unor echipe de intervenții. Nu am informații că lucrurile acestea se întâmplă.

Azi primar general este Gabriela Firea. Săptămâna viitoare tot Gabriela Firea va fi primar general. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să-l întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului. Npe mine. E un primar care și-a abandonat mandatul”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI