26 nov. 2022 | 12:16

Vestea momentului de la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină în weekend

Social
Vestea momentului de la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină în weekend
Ce se intampla cu pretul la carburanti

Vestea momentului vine în acest weekend de la pompă. Șoferii au motive de bucurie după ce vor afla cât a ajuns să coste litrul de benzină în aceste zile. Nu credeau să mai vadă acest preț curând în benzinăriile din România.

Vești bune pentru șoferi. Ce se întâmplă cu prețul la carburanți

Sunt veşti bune de la pompă pentru şoferi în acest weekend după ce prețul benzinei standard s-a micșorat, vineri, cel puțin într-un lanț de benzinării din țară.

Astfel, litrul de benzină standard a scăzut ieri dimineață sub 7 lei pe litru în stațiile Petrom din București.

Carburanții se ieftinesc în continuare

Litrul de benzină şi motorină continuă să se micșoreze în România, astfel că stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa la 25 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, preţul de 7.45 lei pentru un litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard era de 8,66 lei/litrul.

Astfel, după aplicarea subvenţiei, în benzinăriile Petrom preţurile ajung la 6,95 lei pentru benzina standard față de 7 lei, prețul cu care se comercializa cu o zi în înainte.

De asemenea, motorina standard se vindea cu 8.16 lei/litru după aplicarea reducerii de la stat de 50 de bani.

De când a început să scadă prețul la carburanți

Preţul carburanţilor a început să o ia în jos încă din data de 17 noiembrie, după o lună în care prețurile au crescut 15 rânduri, ajungând la o scumpire de 63 de bani pe litru.

Ieftinirile repetate din ultima perioadă a carburanților sunt datorate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului.

Țițeiul s-a ieftinit

Astfel, ieri, 25 noiembrie, cotațiile Platt’s Med, de referință pentru zona noastră, erau de doar 871 de dolari pe tona de benzină și 970 de dolari pe ntru tona de motorină, mult mai mici față de nivelurile din vară și începutul toamnei.

Preţul ţiţeiului a scăzut substanțial în cursul lunii noiembrie, anulând astfel câştigurile înregistrate cu o lună în urmă după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi au decis să micșoreze producţia.

Cât va mai fi menținută măsura compensării prețului la carburanți

Însă, în ciuda ieftinirilor, Guvernul din România ia în considerare prelungirea compensării preţurilor la benzină şi motorină cu 50 de bani pe litru pentru încă trei luni, respectiv până în luna martie 2023.

Pe de altă parte, experții financiari anunță că bucuria șoferilor va fi de scurtă durată în ceea ce privește ieftinirea carburanților, întrucât prețurile vor începe să crească din nou odată cu venirea lunii decembrie.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro