16 oct. 2020 | 21:25

Vestea dată de Klaus Iohannis. Ce a stabilit cu cei mai puternici șefi de stat din Europa

Știri generale
Vestea dată de Klaus Iohannis. Ce a stabilit cu cei mai puternici șefi de stat din Europa
Ce a stabilit Klaus Iohannis cu cei mai puternici șefi de stat din Europa

Joi și vineri la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European, context în care a afirmat că în anumite condiții, propunerea Comisiei Europene în privința reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea fi acceptată de România.

Ce a stabilit Klaus Iohannis cu cei mai puternici șefi de stat din Europa

Șefii de stat din Europa au discutat despre viitorul relației dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, schimbările climatice, coordonarea la nivelul Uniunii în contextul pandemiei de coronavirus, relațiile dintre Uniunea Europeană și Africa, evoluțiile din vecinătatea de est a UE, cu accent pe Belarus și cazul Navalnîi, dar și despre situația din regiunea Mediteranei de Est.

”Președintele Klaus Iohannis a subliniat că propunerea Comisiei Europene cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 este una foarte ambițioasă, care ar putea fi acceptată de către România, în anumite condiții.

De asemenea, trebuie luate în considerare eforturile de decarbonizare anterioare, precum și diferențele de dezvoltare dintre statele membre, astfel încât partajarea eforturilor la nivelul Uniunii să se realizeze de o manieră echitabilă”, arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis Agerpres.

Importanța finanțării de către UE a acțiunilor din domeniul schimbărilor climatice

Potrivit Agerpres, Klaus Iohannis a reafirmat cât de importantă este asigurarea finanțării de către UE a acțiunilor din domeniul schimbărilor climatice, în special pe baza noilor instrumente dedicate redresării economice, în funcție de prioritățile fiecărui stat membru.

De asemenea, președintele statului a spus că pentru asigurarea implementării corespunzătoare a noilor angajamente, trebuie respectate niște condiții esențiale. Prima dintre ele este referitoare la faptul că modalitatea de atingere a noilor ținte trebuie decisă la nivel național, luând în considerare faptul că nu există o soluție unică, aplicabilă tuturor țărilor membre.

Vestea dată de Klaus Iohannis

Vestea dată de Klaus Iohannis

Mix-ul energetic trebuie să rămână competență națională

Președintele României a declarat că este esențială menținerea unui cadru flexibil, care să permită tuturor statelor din UE să identifice cele mai bune soluții pentru contribuția la atingerea unor noi obiective în domeniu.

Klaus Iohannis a reiterat că stabilirea mix-ului energetic trebuie să rămână o competență națională, context în care este necesară adaptarea, la nivelul tării, a măsurilor de conformare la noile obiective din domeniul schimbărilor climatice.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro