Anunț de ultimă oră despre starea de urgență. Klaus Iohannis a luat decizia acum, pentru toți românii

Anunț de ultimă oră despre starea de urgență. Klaus Iohannis a luat decizia acum, pentru toți românii
Anunț de ultimă oră. Decizia luată de Klaus Iohannis

După vizita de vineri de la Institutul Național de Sănătate Publică, președintele României Klaus Iohannis a susținut o declarație cu privire la revenirea la Starea de urgență.

Anunț de ultimă oră. Klaus Iohannis a luat decizia

Astăzi, 9 octombrie președintele Klaus Iohannis a declarat că nu dorește revenirea la starea de urgență. Totodată, el a recomandat purtarea măștilor de protecție imediat la ieșirea din locuințe.

”Nu intenționez să revenim la starea de urgență. Sperietoarea cu starea de urgență e vehiculată de multe lume. Pentru a purta mască nu trebuie stare de urgență. Sigur, sunt sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume trebuie restricționate.

Cam toți specialiștii spun că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire a virusului. Vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm masca. Eu recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă”, a spus Klaus Iohannis.

Ce spune președintele Klaus Iohannis despre închiderea școlilor

Vineri, Klaus Iohannis a declarat că nu trebuie să se exagereze cu închiderea școlilor, spunând că măsurile de restricție trebuie impuse acolo unde nu mai exista o altă soluție. Șeful statului spune că românii nu trebuie să intre în panică, însă trebuie să fie conștienți de situația de sănătate în care ne aflăm și să respecte regulile impuse.

”Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, acolo unde, din nefericire, în școală apar cazuri de boală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la școală să învețe. Părinții trebuie să-și trimită copiii la școală ca să poată să meargă și ei la serviciu și așa mai departe.

Nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conștienți că ne aflăm într-o situație de sănătate publică foarte complicată. Dacă vrem să ne apropiem de o viață normală trebuie să respectăm regulile – purtarea măștii, evitarea localităților și acolo unde incidența e mai mare trebuie introduse restricții”, ” a adăugat șeful statului.

Anunțul lui Klaus Iohannis
Decizia luată acum de Klaus Iohannis. Anunț de ultimă oră pentru toți românii

Numărul de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19

Vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, un număr de 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, față de ultima raportare, în urma efectuării a 29.282 de teste efectuate la nivel național.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI