Veste uriaşă pentru David Popovici. Premiul la care a fost nominalizat sportivul

Veste uriaşă pentru David Popovici. Premiul la care a fost nominalizat sportivul
La ce premiu este nomainalizat David Popovici? Veste uriașă pentru sportiv

David Popovici primește o veste uriașă. Fanii sportivului sunt extrem de fericiți pentru el, mai cu seamă că a reușit să șocheze pe toată lumea cu victoriile recente și recordurile bătute. Ce anunț a primit tânărul?

David Popovici, nominalizat pentru un premiu

Veste mare pentru David Popovici! Cinci sportivi au fost nominalizați de către EOC pentru titlul de ‘Cel mai bun tânăr atlet european’ în sporturile de vară. Printre aceștia și-a găsit loc și David Popovici în privirile celor de la Asociația Comitetelor Olimpice Europene.

Ceilalți patru sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia unde se va afla câștigătorul vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada cuprinsă între 25-26 noiembrie 2021. Cel care va câștiga va pleca acasă cu o bursă de formare în valoare de 15.000 de euro.

Cei de pe locurile 2 și 3 nu sunt uitați pentru că primesc 8.000 de euro și respectiv 5.000 de euro, în timp ce cei calsați pe locurile patru și cinci vor primi amândoi câte 3.000 de euro, informează COSR.

Amintim că Popovici a reușit să câștige în anul curent trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 de m liber și să se claseze în cele din umă pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la 100 m liber.

Premiul anual este acordat sportivilor care au realizat performanțe remarcabile. Acesta a fost creat în amintirea fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski care s-a stins tragic în anul 2010 într-un accident de avion.

Reacția după cursa de al Tokyo

„Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus, să plec mai tare pe prima parte, acolo, să fac întoarcerea nu știu cum, chestii de înotător! Sunt sigur că mi-am construit-o aproape perfect.

Pe ultima lungime știam că nu e niciunul mai bun ca mine! Știam ce aveam de făcut, am dat totul, am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie. O încălzire un pic cam lungă și cam grea, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe.

Nu am simțit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!”
David Popovici (Sursa: gsp.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI