Pe cine a refuzat campionul David Popovici. A șocat cu acest anunț: ”Mi-e foarte bine”

Pe cine a refuzat campionul David Popovici. A șocat cu acest anunț: ”Mi-e foarte bine”
David Popovici, fenomenul înotului românesc

David Popovici a devenit un adevărat fenomen al înotului românesc și mondial, după prestațiile sale avute la competiții importante. Românul nu a câștigat o medalie de aur la JO de la Tokyo. Cu toate astea, adolescentul a fost deja curtat pentru a-și continua studiile la universități de prestigiu din lume.

David Popovici, fenomenul înotului românesc

David Popovici, înotătorul român de 16 ani a uimit lumea. David Popovici a luat prin surprindere lumea înotului cu performanțe extraordinare realizate la Campionatele Europene de juniori de la Roma.

A doborât recorduri mondiale la 100 și 200 de metri și a stabilit cel mai bun moment al anului atât pentru juniori, cât și pentru seniori. Gazzetta dello Sport l-a comparat cu celebrul sprinter rus Alexander Popov.

La 16 ani, David Popovici este considerat un fenomen real. Este cel mai tânăr reprezentant al României la Jocurile Olimpice.

„A fi cel mai tânăr este o mândrie imensă, să știu că pot să-mi reprezint țara la Jocurile Olimpice. Deși sunt cel mai tânăr, fiecare sportiv calificat a muncit la fel de mult pentru a avea șansa de a concura pentru țara sa.

Sper să fiu tratat ca ei ”, a spus el pentru Digi 24.

Născut în București, a început să înoate la vârsta de 4 ani, fiind trimis de părinți pentru a corecta anumite probleme de spate. S-a îndrăgostit de piscină și nu a mai ieșit niciodată din apă. De la vârsta de 10 ani a început să câștige competiție după competiție. Acum are 36 de recorduri naționale în 7 evenimente diferite.

Adolescentul curtat de universități de prestigiu

A fost pregătit de Bogdan Stroe, Bogdan Manea, Doina Potolea, iar de câțiva ani a fost în mâinile lui Adrian Radulescu. „Este un copil special, foarte energic, foarte sănătos”, spune Adrian Rădulescu. Românul nu a câștigat o medalie de aur la JO de la Tokyo.

„Fără echipa mea, fără părinții mei și fără cei care mă susțin de la liceul Cosbuc, nu aș fi putut ajunge aici.”, a mai declarat David Popovici.

După prestațiile sale sportive la nivel mondial, au apărut și ofertele, unele dintre ele chiar inedite. Tânărul de 16 ani povestește că universități celebre, din Statele Unite ale Americii, l-ar fi curtat pentru a-și definitiva educația la aceste instituții de prestigiu.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America.

Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus sportivul, conform DigiFM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI