Cum a ajuns David Popovici de la Steaua la Dinamo. Tatăl lui rupe tăcerea

Cum a ajuns David Popovici de la Steaua la Dinamo. Tatăl lui rupe tăcerea
Cum a ajuns David Popovici de la Steaua la Dinamo.

Care este adevărul din spatele ”transferului” lui David Popovici de la Steaua la Dinamo. Chiar tatăl său a povestit totul. Cert este că trecerea înotătorului David Popovici de la Steaua la rivala Dinamo surprindea întreg sportul românesc, săptămâna trecută.

Cum a ajuns David Popovici de la Steaua la Dinamo

Aparent, acesta nu își dorea să plece neapărat de la Steaua la Dinamo, dar lucrurile au decurs de așa manieră în care a înțeles că nu mai este dorit la club. Dar când sportivul a trecut de la Steaua la Dinamo s-a vorbit de condiții și de faptul că bazinul „Steaua” ar fi fost mult prea departe de el.

Însă acestea erau amănunte care s-ar fi putut rezolva, cu o negociere atentă. Doar că Clubul Sportiv al Armatei nu a reușit să-i prelungească contractul, iar David Popovici a ajuns la Dinamo.

Ce a declarat conducerea Dinamo

Amintim că sportivul a terminat pe locul 4 la Jocurile Olimpice la Tokyo, în acest an, iar cu un astfel de potențial, sportivul ar fi fost îndreptățit să ceară condiții excelente de pregătire.

„David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31  august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club, în condiţiile în care dinspre Steaua era evident faptul că oamenii păreau că nu mai sunt interesaţi de prelungirea colaborării. Am avut mai multe discuţii în acest sens.

Am purtat multe negocieri, dar, în cele din urmă, am ales Dinamo pentru că a fost clubul care ne-a făcut cea mai bună şi de viitor ofertă. Alaturi de David va veni şi antrenorul lui, Adrian Rădulescu”, a declarat Mihai Popovici, pentru Telekom Sport.

De menționat este că conducerea celor de la Dinamo a subliniat că David Popovici n-a fost forțat să aleagă varianta de a veni în „Ștefan cel Mare”.

„Nu a existat această teamă, să nu-l ofertăm. Noi ne-am făcut pur și simplu datoria. A fost alegerea lui, nu putem să obligăm sportivii să facă un pas sau altul”, a declarat Ionuț Popa, la festivitatea de premiere a medaliaților olimpici de la Tokyo.

”Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine”

De altfel, azi, înotătorul a fost prezentat oficial la Clubul Sportiv Dinamo și a dat și primele declarații în calitate de sportiv legitimat la gruparea din ”Ștefan cel Mare”.

”Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI