Veste sumbră pentru poporul român! Ce se întâmplă cu populația

Populația țării noastre este într-o continuă micșorare, anunță cei de la Institutul Naţional de Statistică. Vestea este una sumbră pentru poporul român, pentru că acest lucru aduce cu sine și alte modificări alarmante, ce îi poate afecta pe toți locuitorii țării.

Veste sumbră pentru poporul român: Ce se întâmplă cu populația?

Populația României a înregistrat o scădere semnificativă, iar datele oferite de INS sunt unele cât se poate de îngrijorătoare. Sporul natural al populației pentru țara noastră a rămas unul negativ, fiind înregistrat astfel și în luna septembrie din 2019. Totodată, și numărul de căsătorii este în plină scădere, pentru că românii au mers din ce în ce mai des și calea divorțului.

Veste sumbră pentru poporul român! Ce se întâmplă cu populația
Rata natalității este în continuă scădere, în țara noastră

Ce se întâmplă cu rata natalității din România?

Sporul natural al populaţiei României, potrivit datelor oficiale ale INS, a rămas negativ în septembrie, existând un minus de 1.339 de persoane. Datele au fost comparate cu cele din aceeași perioadă, din anul 2018. Pe atunci se înregistrase un declin de 2.471 de persoane. De asemenea, în perioada analizată, numărul nou-născuților vii a fost mai mare cu 880, pe când cel al persoanelor care au decedat a fost cu 252 mai mic, în luna septembrie din 2019, față de septembrie 2018. Comparația oferită de Institutul Naţional de Statistică este una îngrijorătoare și numărul copiilor cu vârsta sub un an care au decedat a fost cu 28 mai mic, notează Agerpres.

La nivel general, sporul natural din România a fost negativ atât în septembrie 2019, cu -1.339 de persoane, cât şi în luna septembrie 2018, când au fost înregistrate -2.471 de persoane. Și în ceea ce privește numărul căsătoriilor, în luna septembrie din 2019 a fost cu 4.376 mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi lună, anul trecut. Prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 s-a pronunţat cu un număr de 222 mai multe divorțuri, în respectiva perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI