Veste-șoc pentru Karim Benzema în procesul în care era judecat. Ce au decis judecătorii

Veste-șoc pentru Karim Benzema în procesul în care era judecat. Ce au decis judecătorii
Karim Benzema a fost condamnat în dosarul de șantajare a fostului său coleg de la naționala Franței, Mathieu Valbuena

Veste-șoc pentru Karim Benzema în procesul în care era judecat. Faimosul atacant al celor de la Real Madrid a fost acuzat în dosarul de şantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena. În vara lui 2015, lui Valbuena i-a fost cerută o sumă mare de bani pentru ca anumite filmări intime cu acesta să nu fie făcute publice. Cercetările l-au vizat și pe Benzema, care, în urma scandalului, a fost interzis la națională timp de câțiva ani. Acum, Tribunalul din Versailles a dat sentința.

Veste-șoc pentru Karim Benzema în procesul în care era judecat

Veste-șoc pentru Karim Benzema în procesul în care era judecat. Internaționalul francez de la Real Madrid trece printr-o perioadă sportivă de excepție. După ce a putut „respira” în voie, de la plecarea lui Cristiano Ronaldo, în 2018, atacantul de 33 de ani s-a dovedit o adevărată „mașină de goluri”.

Benzema a ajuns, deja, pe locul 3 în topul marcatorilor „all-time” de la Real Madrid, depățindu-l chiar și pe legendarul Alfredo di Stefano. În fața sa se mai află doar Ronaldo și Raul. De asemenea, Benzema a fost autorul golului cu numărul 1.000 din istoria echipei de pe Santiago Bernabeu, dar a devenit și cel de-al 4-lea cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor.

Dar Karim Benzema a făcut o boacănă în vara lui 2015. Conform acuzațiilor ulterioare, el ar fi fost părtaș la șantajarea colegului său de la naționala Franței, Mathieu Valbuena. Acestuia i-a fost cerută o sumă mare de bani pentru ca o filmare cu scene intime cu acesta să nu fie făcute publice. Iar Benzema ar fi intermediat „negocierea” lui Valbuena cu șantajiștii, conform acuzațiilor procuraturii.

Ce au decis judecătorii

În timpul procesului, avocatul lui Mathieu Valbuena a cerut 150 de mii de euro ca despăgubire, motivând că familia și imaginea fotbalistului a fost distrusă: ”L-a distrus din punct de vedere sportiv, familial. Peste noapte, din cauza acestui scandal, a pierdut totul”, a declarat acesta.

Karim Benzema a fost acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective. Conform L’Equipe, judecătorii Tribunalului din Versailles l-au condamnat pe fotbalistul francez la un an de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de euro.

„El este condamnat la o sentinţă severă, nedreaptă”

”Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere”, a explicat instanţa, conform sursei citate. Avocaţii internaţionalului francez, Sylvain Cormier şi Antoine Vey, au anunţat imediat după stabilirea sentinței că vor face apel. Aceștia s-au arătat uluiţi de gravitatea sentinţei pronunţate, miercuri, împotriva clientului lor.

Reacţia este una de furie la o decizie care este perfect contradictorie. S-a afirmat clar de către instanţă că Benzema nu a avut cunoştinţă de manevrele anterioare, iar în final ni se spune, fără dovezi, că nu ar fi putut să nu ştie.

El este condamnat la o sentinţă severă, nedreaptă. Suntem uluiţi de această judecată. Recursul este necesar, Karim Benzema va fi exonerat pentru că nu are ce să-şi reproşeze.

Recursul este incontestabil. Domnul Benzema va veni şi va explica şi după părerea mea se va face lumină. Va veni dacă nu este reţinut din motive profesionale”, a declarat Sylvain Cormier

 

Urmăriți Playtech.ro și pe