Anunț important pentru românii care nu domiciliază la adresa trecută în buletin. Oficialii României au înaintat un proiect de lege care-i priviește direct pe cei care nu locuiesc la adresa scrisă în documentul oficial de identitate. Care este scopul acestui demers.
Veste incredibilă pentru românii care nu locuiesc la adresa pe care o au trecută în cartea de identitate. Potrivit unui proiect de lege nou, dezbătut în Parlament, oficialii României ar putea limita numărul de persoane care ar putea apărea pe o singură adresă, în buletin.
Scopul principal al aceste legi este să pună capăt fenomenul luării în spațiu, care a căpătat proporții imense în ultimii ani. Potrivit autorităților, există cazuri în care, în acte, mii de oameni stau în același apartament.
În ultimii ani de zile, oamenii legii de la noi au descoperit că, în 150 de buletine erau trecuți mii de locatari, iar în Capitală cifrele sunt incredibile.
De exemplu, acum 4 ani, în anul 2018, 5.000 de persoane au fost înregistrate la aceeași adresă din Sectorul 3, București.
Apoi, doi ani mai târziu, în 2020, autoritățile române au descoperit o situație similară într-o comună din județul Iași, unde locuiau, conform actelor, 3.000 de oameni.
În ceea ce privește afacerile cu imobiliare, autoritățile din Galați au descoperit că trei bărbați dețineau 4 apartamente, locuințe în care ar fi stat, potrivit documentelor oficiale, peste 13 mii de oameni.
Însă, de departe, cel mai straniu caz a fost descoperit în Capitală, după ce oficialii țării au găsit înregistrate 8 mii de persoane cu dublă cetățenie, într-un singur apartament.
Citește și Se întâmplă cu buletinele, ar putea deveni obligatoriu. Toţi românii trebuie să afle ce au de făcut
În aceste circumstanțe incomode, parlamentarii își propun să elimine genul acesta de situații din țara noastră.
Cu toate acestea, din punct de vedere al legii, mometan nu există o limită în ceea ce privește persoanele care pot fi luate în spațiu, detaliu pe care oficialii cer să-l schimbe.
„Concret, inițiatorii cer să fie respectate suprafețele minimale raportate deja în lege. De exemplu, într-o locuință de 37 de metri pătrați să fie înregistrat un singur buletin.
Trei buletine să fie și pentru o locuință de 66 de metri pătrați cu 3 camere. Iar 8 persoane să fie acceptate într-o casă de 5 camere, de 110 metri pătrați. Evident rudele, de până la gradul 4, sunt exceptate de la această regulă.
Același proiect își propune să le permită oamenilor să își poată reface buletinul în orice localitate din țară, nu doar la Evidența Populației de care aparține domiciliul. Proiectul se află în prezent pe masa senatorilor.”, scriu cei de la Digi 24.
Citește și Informaţii importante pentru românii cu aceste nume în buletin. Ce trebuie să facă, taxa nu e mare