Veste proastă pentru bugetarii din Iași. Au rămas fără locuri de muncă după reducerile masive de posturi dintr-o instituție publică

Veste proastă pentru bugetarii din Iași. Au rămas fără locuri de muncă după reducerile masive de posturi dintr-o instituție publică
Bugetarii au rămas fără locuri de muncă după reducerile masive de posturi

Organigrama de la Direcția Județeană de Pază și Protecție urmează să se transforme radical. Urmează să fie eliminate 87 de posturi din instituție. Șefii intermediari caută să-și consolideze funcțiile, în timp ce direcția va scăpa de posturile neocupate.

Bugetarii rămân fără locuri de muncă

În viitorul apropiat vor dispărea primele posturi de la Consiliul Județean Iași, în urma reorganizării organigramelor de la instituțiile subordonate. Conform proiectului ce va fi finalizat de plenul justiției, de DJPP vor dispărea 87 de posturi din organigramă.

Conform documentului, Direcția Județeana de Pază și Protecție are în momentul de față 186 de posturi. Dintre acestea, 87 vor fi desființate. Ei sunt primii bugetari din județul Iași vizați de modificarea organigramelor. Conform documentului, urmează să fie desființate funcțiile neocupate.

Va fi înființat un singur post, cel de Șef Birou Pază și Protecție. Postul a apărut în organigramă după o decizie a instanțelor de judecată. Postul urmează să fie ocupat de Benone Tofan. Acesta s-a trezit cu postul de director adjunct desființat, toate acestea în timp ce se afla în concediu paternal.

„În urma modificărilor propuse, numărul posturilor prevăzute în noua organigramă scade de la 186 la 100, fiind desființate un număr total de 87 de posturi vacante și înființat un singur post. Din cele 87 de posturi vacante desființate, 4 sunt posturi normale (1 post = 1 salariat) și 83 sunt posturi care intră sub incidența Legii 333/2003 (1 post = 5 salariați). Postul de Șef Birou Pază și Protecție, nou înființat, este motivat de punerea în executare a șentinței civile nr.683/31.03.2021 pronunțată de Tribunalul lași în favoarea d-lui Tofan Benone-loan”, se arată în proiectul de hotărâre.

Doi pensionari la conducere

În noua organigramă își vor face loc și doi pensionari. Cei doi vin din structurile Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Afacerilor Interne. Unul dintre aceștia este Petru Nicolau, pensionar MAI. Va ajunge șef de obiectiv în organigrama DJPP.

Petru Nicolau ar trebui să se ocupe de paza Aeroportului Iași. De asemenea, bărbatul a fost implicat într-un scandal la un centru social din Bucium. A fost acuzat că ar fi fost agresat o minoră. Celălalt pensionar este Eugen Florea, fost ofițer la indendența MApN.

Din organigramă vor dispărea și posturi de psihologi, economiști sau contabili. Mai mult, vor mai dispărea și 80 de posturi de agenți de pază. În momentul de față, DJPP asigură paza la Aeroportul Internațional Iași și la Instituțiile subordonate Muzeului Național al Literaturii Române.

Direcția de Protecție și Pază subordonată celor de la Consiliul Județean Iași asigură paza și la unitatea medicală de la Lețcani. Spitalul mobil este închis de mai multe luni.