Veste proastă pentru acești pensionari. Cine rămâne fără bani de la stat

Veste proastă pentru acești pensionari. Cine rămâne fără bani de la stat
Veste proastă pentru acești pensionari. Cine rămâne fără bani de la stat

Printr-o nouă mișcare din partea gvernanților, aflăm că o parte a pensionarilor s-ar putea să rămână fără bani. Este vorba de cei care, acum la pensie, au făcut parte din organele de represiune în perioada comunistă.

Pensionarii militari, activi ca organe de represiune, fără pensii

Printre cei peste 3 milioane de pensionari există o categorie aparte, este vorba de pensionarii militari, fie din armată, fie din poliție. Aceștia câștigă sume bunicele din partea statatului, după ani de muncă în cadrul armatei sau a poliției.

Numai că, de data asta, există un proiect de lege care s-ar putea să-i lase pe unii fără bani. Proiectul de lege face referire clară la acei pensionari militari care au făcut parte din organele de represiunie, în perioada comunistă. Proiectul a fost deja aprobat de comisia pentru Apărare din Camera Deputaților.

Organele de represiune rămân fără pensie de la stat

Noul proiect vine ca modificare şi completare a Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de  stat. Are ca obiect completarea  art.71 din Legea nr.223/2015. Temeiul este scopul încetării acordării pensiei militare pentru cei care au făcut parte din organele de represiune ale regimului comunist.

Dar și pentru cei care au săvârşit infracţiuni contra umanităţii şi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă. Proiectul fusese deja adoptat de Senat în şedinţa din data de 21.10.2019. Inițiatorul noului proiect de lege a fost Roman Florin-Claudiu, din partea PNL.

”in ultimii ani, datorită cercetărilor din arhivele fostei Securități, dar și ca urmare a lucrărilor de memorialistică despre atrocitățile comise de catre unii angajați ai organele de represiune comuniste, au fost scoase la lumină adevăruri istorice, sute și sute de cazuri în care s-au comis infracțiuni împotriva umanității. Lucrările sunt apărute sub egida Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, ale Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității sau ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Veste proastă pentru acești pensionari. Cine rămâne fără bani de la stat
Foștii membri ai organelor de represiune excluși de la pensii

Acestea au reprezentat puncte de plecare pentru întocmirea unor denunțuri către Parchetul General. Denunțuri cu privire la abuzurile comise în perioada comunistă de către instituții ale statului. Prin această inițiativă legislativă se dorește o minimă reparatie morală, astfel încât cei care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, care au săvârșit infracțiuni contra umanității și au fost condamnați printr-o sentință definitivă și irevocabilă să nu mai beneficieze de pensii militare.”, se spune în motivația proiectului de lege.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI