Nicolae Bănicioiu a ajuns la Parchetul General. Fostul ministru al Sănătății a fost citat în dosarul Colectiv

Nicolae Bănicioiu a ajuns la Parchetul General. Fostul ministru al Sănătății a fost citat în dosarul Colectiv
Nicolae Bănicioiu, citat la Parchetul General. Foto: Inquam

Nicolae Bănicioiu a ajuns, vineri, la Parchetul General, unde a fost așteptat de câteva rude ale victimelor tragediei din Colectiv. Fostul ministru al Sănătății a fost citat ca martor în dosarul Colectiv, fiind pentru a doua oară când este citat de procurori în acest dosar.

Nicolae Bănicioiu a fost citat la Parchetul General în dosarul Colectiv

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a ajuns, vineri, în fața procurorilor de la Parchetul General, pentru a da declarații în dosarul Colectiv. La sosire, el a declarat că a fost citat în calitate de martor. Nicolae Băniciou a mai fost citat și în luna octombrie, dar nu s-a prezentat la Parchetul General, iar rudele victimelor tragediei din Colectiv au cerut să fie adus cu mandat.

Nicolae Bănicioiu umilește rudele victimelor tragediei din Colectiv

Procurorii vor să afle detalii despre modul în care autoritățile au intervenit în noaptea în care s-a produs tragedia din clubul Colectiv, când 64 de persoane și-au pierdut viața.

În calitate de ministru al Sănătății, Bănicioiu a refuzat în primele zile după incendiu să trimită răniții la spitale din străinătate. El a susținut că victimele pot fi tratate în România la fel de bine ca în oricare altă țară din Uniunea Europeană, iar ulterior mai multe persoane au murit din cauza infecțiilor cu bacterii din spitale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI