Veste proastă despre vaccinul Pfizer. Anunțul oficial făcut în România

Veste proastă despre vaccinul Pfizer. Anunțul oficial făcut în România
Vești noi despre vaccinul Pfizer

Au apărut noi informații legate de vaccinul Pfizer. Anunțul a fost făcut chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Ce a anunțat oficialul?

Vești noi despre vaccinul Pfizer

Noi informații au fost făcute publice cu privire la vaccinul Pfizer. Cel care a venit cu precizările a fost chiar coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Oficialul a anunțat care este situația privind campania de vaccinare, după primele statistici. Conform acestuia, până în momentul de față, vaccinul Pfizer înregistrează cele mai multe reacții adverse.

”La reacții adverse sunt: Pfizer – 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul si 2300: febră, cefalee, stare de obseală. Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local si 75 de reacții generale. AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local si trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Pe data de 15 februarie, a început în România vaccinarea și cu vaccinul produs de AstraZeneca/Oxford. Imunizările se vor realiza în 180 de centre din țară și sunt deja peste 142.000 de locuri rezervate. Cu acest ser vor fi imunizate doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani care fac parte din categoriile I și II de populație. În cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul se face la opt săptămâni.

Dozele de vaccinare au depăsit peste 1,5 milioane

Valeriu Gheorghiță a spus că numărul dozelor de vaccinare a ajuns în data de 16 februarie la peste 1,5 milioane.

”Numărul total de doze la 16 februarie este de e de 1.560.590. Stocul existent în această zi este de 262.867 de doze la nivelul centrelor de stocare din țară. În etapa a doua, bilanțul la 15 februarie este de 696.943 de oameni vaccinați, dintre care 242.776 în prima etapă si 453.169 cu a doua doză. În privința oamenilor pe tipuri de vaccinuri: cu BionTech au fost vaccinați 699.215. La Moderna avem 60.916 cu prima doză, de la 4 februarie. Iar cu Oxford 6.012. Sunt date pentru 15 februarie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI