15 feb. 2021 | 15:47

Ce este clorura de potasiu, substanța din vaccinul Pfizer. Medicii oferă informații noi

Știri generale
Ce este clorura de potasiu, substanța din vaccinul Pfizer. Medicii oferă informații noi
Informații noi despre clorura de potasiu, substanță din vaccinul Pfizer

Oficialii companiei Pfizer anunțau omenirea în noiembrie 2020 că vaccinul conceput de către aceștia are o eficiență ce depășește 90%, procent rezultat din urma unui studiu desfășurat pe scară largă. Pfizer și partenerul său german susțineau atunci că nu au găsit breșe de siguranță în testarea vaccinului COVID-19. Efectele adverse nu sunt diferite sau mai frecvente față de cele așteptate. Primele doze ajungeau în țara noastră în urmă cu o lună, moment în care au apărut nesiguranțele românilor, care au început să se poziționeze ba de partea serurilor, ba împotriva lor. Specialiștii vin însă cu o serie de explicații care să lămurească anumite îndoieli, dar mai ales să spulbere mituri. Dacă cel cu cipuri a fost exterminat, acum și cel despre clorura de potasiu, substanță prezentă în vaccinul Pfizer, a căzut.

Medicul Voichița Lăzureanu, despre clorura de potasiu, substanță din vaccinul Pfizer

Dezinformările și-au făcut loc de la începutul pandemiei și au atins apogeul odată cu începerea campaniilor de vaccinare anti-COVID-19. De pildă, în Franța, câțiva internauți atrag atenția asupra clorurii de potasiu din compoziția serului, amintind de injecțiile letale folosite în SUA. Medicul Voichița Lăzureanu a declarat că oamenii nu au de ce să se teamă.

„Gândiți-vă că este vorba despre o doză de 0,3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat și absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu de zeci de ori mai mare.

Și unde mai pui că aceeași substanță stă la baza energizantelor și a suplimentelor alimentare. Și nimeni nu și-a mai făcut griji pentru o cantitate destul de mare care există în aceste multiminerale. Pe de altă parte, clorura de potasiu se folosește și ca medicament în hopopotasemii”, explică Voichița Lăzureanu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Prospectul vaccinului Pfizer. 

Vaccinarea, problemă de siguranță națională. Armată este implicată

Vaccinarea este de prioritate zero, iar mai marii susțin că România are strategia pusă la punct. „Autoritățile s-au mobilizat foarte bine. Avem o strategie anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2”, spunea președintele în noiembrie 2020.

Fiindcă este esențială pentru siguranța României, campania de vaccinare a fost încredințată Ministerelor Apărării, de Interne și Sănătății. De exemplu, serurile vor fi stocate la Institutul Cantacuzino, care de trei ani este instituție militară. Tot armata va gestiona, pe lângă acest depozit central, și cele șase depozite regionale de unde tratamentul va ajunge din punctele fizice și mobile unde vor fi administrate.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Alimentele care ne atacă puternic sistemul imunitar: ”Trebuie consumate cât mai rar!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro