Veste mare pentru Simona Halep. Anunțul zilei de la Roland Garros

Veste mare pentru Simona Halep. Anunțul zilei de la Roland Garros
Veste mare pentru Simona Halep. Anunțul zilei de la Roland Garros

Competițiile sportive au fost suspendate în luna martie, din cauza pandemiei, iar odată cu anunțarea anumitor măsuri de relaxare a restricțiilor, cresc speranțele că vom avea din nou parte de sport. Vestea mare vine de la Roland Garros, acolo unde Simona Halep triumfa în 2018.

O veste mare pentru Simona Halep vine de la Roland Garros

Și turneul de Grand Slam de la Roland Garros a avut de suferit în această perioadă. Practic, acum ne-am fi aflat în plină competiție, însă întrecerea de pe zgura pariziană a fost amânată pentru toamna acestui an, pentru perioada 27 septembrie – 4 octombrie. E bine și așa, având în vedere că unii organizatori au fost nevoiți pur și simplu să anuleze competițiile. Așa cum s-a întâmplat cu longevivul turneu de la Wimbledon, suspendat penru prima oară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Nu este și cazul Open-ului Franței, iar ultimele vești care vin din Hexagon sunt de-a dreptul îmbucurătoare.

Informația vine de la nivel înalt, de la conducerea Federației Franceze de Tenis. După cum susține directorul general al acestui for, Jean-Francois Vilotte, planul pentru ediția din acest an a Roland Garros, amânată pentru perioada 27 septembrie – 4 octombrie, este disputarea cu spectatori în tribune, prin respectarea măsurilor de distanțare socială. Oficialul oferă ca principal argument relaxarea restricțiilor în alte sectoare sociale, precum permiterea redeschiderii teraselor. Dacă asta se va întâmpla, Simona Halep va putea lupta pentru trofeu în fața fanilor.

Conform ultimelor decizii luate de WTA și ATP, întreg circuitul profesionist de tenis este suspendat până la începutul lunii august, când dacă situația o va permite, va debuta sezonul american de hard.

Simona Halep e în Top 10 la câștiguri din tenis

De-a lungul carierei, Simona Halep a câștigat 20 de turnee din circuitul profesionist de tenis, cele mai importante titluri fiind cele de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). Evident, trofeele câștigate i-au adus premii în bani, iar faima căpătată în WTA i-a adus și contracte de sponsorizare. Simona Halep se numără printre jucătorii de tenis cu cele mai mari câștiguri, într-un top alcătuit pe baza sumelor obținute din premii și sponsorizări. Nu se apropie nici pe departe de „monștrii sacri” Roger Federere sau Novak Djokovic, dar este în această companie selectă, pe o poziție care face cinste unei reprezentante a României.

Conform tennisworldusa.org, cel mai bogat jucător de tenis din lume în clasamentul alcătuit pe baza câștigurilor până la data de 1 iunie 2019 este elvețianul Roger Federer. Acesta conduce detașat ierarhia, cu câștiguri totale de 93,4 milioane de dolari, dintre care majoritatea covârșitoare (86 de milioane) este obținută din sponsorizări. Simona Halep ocupă locul 9 în ierarhie, cu 10,2 milioane de dolari, dintre care 6,2 milioane din premii și 4 milioane din sponsorizări.

Simona Halep are 28 de ani și este pe locul 2 în clasamentul WTA. Nu a mai jucat un meci oficial din 22 februarie 2020, când a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI