23 iun. 2023 | 14:34

Veste incredibilă despre Cristian Cioacă! Când poate fi eliberat din închisoare, familia Elodiei se va enerva EXCLUSIV

News
Veste incredibilă despre Cristian Cioacă! Când poate fi eliberat din închisoare, familia Elodiei se va enerva EXCLUSIV
Veste incredibilă despre Cristian Cioacă

Cristian Cioacă, unul dintre cei mai controversați români din ultimele decenii, are șanse mari să fie pus în libertate până la finalul lunii iunie. Fostul polițist, judecat și condamnat pentru a-și fi ucis soția în urmă cu mai bine de 15 ani, se va prezenta săptămâna viitoare din nou în fața instanței pentru a fi eliberat sau nu din închisoare.

Avocata sa spune că cererea lui Cioacă îndeplinește toate condițiile legii

„Cristian Cioacă îndeplinește condițiile legii de a fi pus în libertate până la 1 iulie. Nu pot să cuantific șansele sale, întrucât avocatii nu pot face prea multe comentarii. Judecătorii sunt cei chemați pentru a pronunța judecățile de valoare, cei al căror cuvânt contează. Noi, avocații, doar prezentăm dosare”, a precizat Maria Vasii pentru PLAYTECH ȘTIRI.

Avocata lui Cristian Cioacă a evitat în mod constant să facă orice fel de evaluări personale, preferând să spună doar atât:

„Repet, în cazul lui Cristian Cioacă, sunt întrunite toate condițiile legale pentru a fi pus în libertate chiar săptămâna viitoare!”.

Aceeași avocată a evitat să răspundă și dacă ei personal i s-a reproșat vreodată ceva legat de faptul că a ales să joace rolul de apărător al unui om judecat și condamnat pentru crimă, alegând să păstreze misterul asupra deciziei sale a fi fidelă unei cauze cu totul speciale din jurisprudența românească a ultimelor decenii.

Fostul polițist a executat trei sferturi din pedeapsa primită

Cristian Cioacă, cel care a împlinit la 1 mai 47 de ani, a executat până în prezent peste jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Inițial, acesta primise o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Judecătoria Tribunalului Pitești i-a respins de două ori cererea de eliberare, prima data în luna ianuarie, apoi povestea s-a repetat și în luna mai, în prima parte.

Până și comisia de eliberare din penitenciar și-a dat acordul

Pe 11 ianuarie 2023, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat și astăzi fostul poliţist, i-a respins o primă cererea de eliberare condiţionată, dar Cristian Cioacă a contestat decizia comisiei la Judecătoria Piteşti. Între timp, la 10 mai 2023, Cristian Cioacă a primit avizul favorabil de la Comisia Penitenciarului Mioveni.

Membrii comisiei au ținut cont de faptul că fostul polițist a fost de multe ori recompensat, inclusiv cu permisii în libertate sau cu prezența la diverse evenimente sportive sau culturale, nefiind vreodată sancționat în perioada detenției. Propunerea formulată de comisia pentru liberare condiţionată, din cadrul Penitenciarului Mioveni, trebuie să fie admisă însă și ea de către Judecătoria Pitești.

Executarea pedepsei stabilite a început efectiv la data de 18 iunie 2014 şi ar fi urmat să expire la 2 august 2028. Din contul acesteia au fost scăzute 449 de zile petrecute în arest preventive, dar şi alte 480 de zile câștigate prin recurs compensatoriu întrucât în penitenciarele românești nu sunt îndeplinite condițiile de detenție impuse de Uniunea Europeană tuturor țărilor membre.

Te-ar putea interesa și: Cum arată Cristian Cioacă după aproape 10 ani de închisoare. Soţul Elodiei e de nerecunoscut, unde a fost văzut

Condamnatul nu și-a plătit nici până azi despăgubirile cerute către familia soției

Cristian Cioacă vrea să fie eliberat din închisoare pe motiv că a efectuat trei pătrimi din pedeapsa primită, lucru care se poate confirma matematic. Însă, judecătorii ar putea ține cont de faptul că același Cristian Cioacă nu a plătit nici până astăzi despăgubiri în valoare de 250.000 de euro către familia fostei sale soții, mai exact către fosta sa soacră și către ex-cumnatul său.

În plus, același Cristian Cioacă nu a dezvăluit niciodată ce a făcut cu cadavrul fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu, rămas nedescoperit până în ziua de astăzi, dispărută la finele lui august 2007. Cristian Cioacă avea să anunțe oficial așa zisa dispariție a fostei sale partenere de viață abia la 5 septembrie 2007. Cei doi au avut împreună un băiat, pe Patrick, ajuns aproape la vârsta majoratului.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în fapt
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură hidoasă
Capital.ro
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Veste CRUNTĂ pentru milioane de români. NU mai cresc salariile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro