Veste importantă pentru pensionarii din România. Când va fi plătit ajutorul de 700 de lei, mulți se vor bucura

Veste importantă pentru pensionarii din România. Când va fi plătit ajutorul de 700 de lei, mulți se vor bucura
Marius Budăi dă o veste importantă pentru pensionarii din România

Avem o veste importantă pentru pensionarii din România. Am aflat astăzi când va fi plătit ajutorul de 700 de lei, de altfel mulți pensionari se vor bucura. Surse guvernamentale au anunțat că deja a început tipărirea taloanelor de pensii. Taloanele  includ suma de 700 de lei, și sunt emise pentru următoarea lună. Ministrul Muncii, Marius Budăi este cel care a dat vestea astăzi.

Marius Budăi dă o veste importantă pentru pensionarii din România

Suma de 700 de lei este acordată categoriei sociale de pensionari cu pensii sub 1,500 de lei, conform ministrului Budăi. Ajutorul financiar aprobat de Guvern se ridică la suma de 700 de lei și va fi inclus în taloanele de pensii emise pentru luna iulie. Ministrul Muncii este cel care a dat veste importantă pentru pensionarii din România.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Ministrul Muncii a anunțat când va fi plătit ajutorul de 700 de lei

Așa cum anunța Marius Budăi, ajutorul va începe să fie acordat acestei categorii de pensionari, începând cu data de 1 iulie. Ajutorul a fost aprobat la începutul acestei luni de Guvrnul condus de Nicolae Ciucă printr-o nouă Ordonanță.

Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor sunt cele două instituții care au calculat și elaborat planul de acțiune pentru acordarea acestui ajutor social de 700 de lei. Conform datelor enunțate de premierul Ciucă, de acest ajutor vor beneficia aproximativ 3,3 milioane de pensionari.

Suma de 700 de lei, conform OUG, va fi acordată pensionarilor cu pensii mai mici sau egale cu suma de 2.000 de lei. Cu alte cuvinte, aici se încadrează și cei cu pensii sub 1.500 de lei.

Reamintim că aceeași categorie de pensionari beneficiază, odată la două luni, de voucherele de 250 de lei. Voucherele sunt menite să rotunjească pensiile acestora. Conform regulilor enunțate, odată cu eliberarea acestor vouchere, pensionarii le vor putea folosi doar la alimentele de bază.

Conform Ministerului Muncii, „Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziţionarea alimentelor necesare.” Dar, așa cum era de așteptat, au existat și mici probleme odată cu emiterea acestor vouchere, aspectul fiind recunoscut de Marius Budăi:

„Dificultățile au fost de la început. Am spus de la început că am avut mai mulți pași de respectat, implementarea cardurilor, distribuirea, alimentarea…

Dau asigurări că dacă cineva primește pe 1 iulie sau 2 nu pierde suma. Dinamica este un pic mai complicată în prima tranșă, urmând ca celelalte să fie mai ușor de realizat”, a spus ministrul Muncii Marius Budăi.

Voucherele vor putea fi emise și sub forma de carduri valorice, suma, așa cum spuneam, fiind de 250 de lei.