Veste importantă despre salariile angajaților de la STB după greva de săptămâna trecută (exclusiv)

Veste importantă despre salariile angajaților de la STB după greva de săptămâna trecută (exclusiv)
Ce se întâmplă cu salariile agajaților STB în urma grevei spontane?

Ce se va întâmpla cu salariile angajaților de la STB? Modificările vin după greva spontană de săptămâna trecută. Salariații s-au împăcat cu ideea că încasările lor de pe ianuarie vor fi mult mai mici. De asemenea, ei se gândeau că cel mai probabil Sindicatul nu are bani deoparte pentru astfel de scenarii. Șeful principalului sindicat din STB vine cu declarații despre plățile șoferilor.

Vești despre salariile angajaților de la STB: ce se întâmplă cu banii lor după greva spontană?

Salariații STB s-au împăcat cu ideea că banii pe care îi vor primi pentru toată luna ianurie vor fi mai puțini după greva lor spontană de cinci zile. Sindicatul nu a pus bani deoparte pentru zile negre, iar tot aceștia au de suportat cele ce urmează.

Oamenii implicați în grevă s-au împăcat cu ideea că salariul lor pe ianuarie va fi micșorat față de câștigul dintr-o lună normală, după ce au decis alături de colegi să paralizeze nu doar serviciul public în transport, ci și aproape întreg orașul.

Vasile Petrariu, şeful principalului sindicat din STB, a declarat că organizația pe care o conduce nu dispune de fonduri speciale care ar fi putut să ajungă la cei implicați în asemenea cazuri, lucru care se întâmplă în Occident.

„Nu dispunem de asemenea sume de bani, care să compenseze tăierile de salariu pentru zilele în care nu s-a lucrat, din pricina grevei. Nu avem bani pentru zile negre. Sindicaliștii STB cunosc acest lucru.

După cum nici nu știm despre ce tăieri va fi vorba. Ce este cert este că la mijlocul lunii, pe 13 sau 14 februarie, se va încasa salariul diminuat”, a admis Petrariu pentru impact.ro.

„Așteptăm ca administrația să se țină de cuvânt”

De asemenea, cel din urmă a susținut că fondul problemei pentru care angajații din Societatea în cauză au încetat în mod spotan lucrul între 20 și 25 ianuarie este departe de a fi rezolvat. Cu toate astea, Petrariu a mai declarat că așteaptă ca Administrația să se țină de cuvânt și să înceapă negocierea unui contract colectiv de muncă, după ce va fi aprobat bugetul pe anul acesta.

„Așteptăm ca administrația să se țină de cuvânt și să înceapă negocierea unui nou contract colectiv de muncă, imediat după ce va fi aprobat bugetul pe acest an. Din informațiile noastre, un prim pas a fost făcut, dar e de așteptat și întâlnirea AGA pe aceeastă temă, în fond cea mai importantă.

Așa cum am mai declarat, administrația avea în plan o reducere a fondului salarial al angajaților, cu 1,64%, dar și creșteri în dreptul celor din conducere. Doar în cazul directorului general figura o majorare de 19%, pe 2022. Or, asta ni s-a părut și rămâne o mare nedreptate!”, a adăugat liderul sindical.