Nicușor Dan, anunț de ultimă oră privind greva STB. Câte mijloace de transport în comun vor fi în trafic marți dimineață

Nicușor Dan, anunț de ultimă oră privind greva STB. Câte mijloace de transport în comun vor fi în trafic marți dimineață
Nicușor Dan, primarul Capitalei

Angajații STB se află în a șasea zi de grevă, iar primarul Nicușor Dan pare să fie categoric în ceea ce privește sancționarea șoferilor care refuză să iasă pe traseu, în detrimentul bucureștenilor. În cursul serii de luni, acesta a transmis un mesaj în care a prezentat situația vehiculelor STB prezente în trafic la început de săptămână, făcând o previziune legată de prenzența mijloacelor de transport disponbile în această dimineață. Astfel, numărul tramvaielor și autobuzelor crește simțitor față de zilele anterioare, însă absența a mai mult de jumătate dintre acestea se va resimți în trafic.

„Mi-aș dori ca această grevă să se încheie mâine dimineață”

În cursul serii de luni, Nicușor Dan a explicat că, ziua de luni nu a început în forță, însă pe parcurs, numărul vehiculelor STB a crescut, fiind prezente în trafic aproximativ 40% dintre autobuze și tramvaie. Fâcând o estimare, primarul Capitalei consideră că, cel puțin, același număr de mijloace de transport vor ieși în această dimineață în traficul din București.

Edilul a transmis un mesaj de pace prin care îi îndeamnă pe angajații greviști să pună punct acestei situații, iar orice nemulțumire a acestora să fie expusă într-o manieră în care să nu-i afecteze pe cetățeni.

„Dacă în seara asta avem cam 40% din autobuze şi tramvaie, o să avem mâine dimineaţă cel puţin 40% din autobuze şi tramvaie pe traseu. Eu mi-aş dori ca mâine dimineaţă această grevă să se încheie şi să avem o activitate normală de transport public.

Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine şi toate discuţiile care sunt absolut legitime, de natură sindicală, să se poarte într-un cadru civilizat, fără ca bucureştenii să aibă de suferit”, a transmis Nicuşor Dan la Digi 24.

Mesajul lui Nicușori Dan pentru șoferii STB

Primarul General al Capitalei i-a îndemnat pe șoferii și vatmanii greviști să pună capăt acestor proteste și să revină la muncă, în cazul în care acest lucru mai este posibil și nu se află printre angajații care ar putea fi concediați. Mai mult, Nicușor Dan susține că unul dintre scopurile acestei greve a fost dmeiterea directorului STB, Adrian Criț, însă acest lucru este imposibil de obținut.

„Scopul acestei greve e altul pe care îl pretinde. Este o aventură care nu merită. Îi îndemn pe șoferi și pe vatmani să se gândească la oamenii care sunt fortați să meargă pe jos în frigul de afară. Sunt convins că o parte dintre șoferi vor reflecta și vor ieși marți la muncă.

A început cercetarea penală, conform reglementărilor, conducerea STB va aplica contractele de muncă, s-ar putea ajunge la disponibilizări. Pentru cei care vor fi disponibilzați va exista o ofertă de angajare ca șoferi la STB.

Șoferii care nu au vrut să circule au intrat deja într-o zonă penală. Consiliul STB și cei de la sindicat au continuat absurdul pentru că sindicatul majoritar a venit să ceară fix ce nu putea să primească, adica demisia lui Adrian Criț, directorul STB”, a transmis primarul Capitalei.

Nicușor Dan a explicat că, potrivit contractului colectiv de muncă, sindicaliștii nu pot cerea demiterea directorului STB și nici invers. Acesta a transmis că datoria Primăriei București este să dea asigurări celor din sindicat privind schimbarea modului de lucru, dar în același tim, trebuie să rămână fermă atunci când vine vorba să pună în aplicare decizia instanței cu privire la sancțiunile în curs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI