Veste genială! Se acordă noi tipuri de abonamente şi gratuităţi în transportul public. Cine va beneficia de acestea

Veste genială! Se acordă noi tipuri de abonamente şi gratuităţi în transportul public. Cine va beneficia de acestea
Abonamente la transportul în comun

Consilierii locali din județul Galați, au aprobat astăzi, 24 februarie, într-o ședință ordinară, un nou sistem de tarife și noi facilități pentru persoanele ce folosesc transportul public local în comun. Cu toate acestea, nu orice poate beneficia de aceste reduceri și facilități. Prin urmare, doar elevii, studenții și pensionarii au acces la aceste reduceri. De asemenea, și persoanele cu venituri mici și alte categorii vulnerabile pot beneficia de călătorii gratuite.

Tarifele noi la călătorii

Tarifele la abonamentele deja existente nu se vor majora. În schimb, veți putea cumpăra un bilet ce are valabilitate 60 de minute la prețul de 2 lei. Odată ce cumpărați acest bilet, veți putea călători timp de 60 de minute și puteți folosi biletul pe orice traseu. În acest timp, aveți voie să schimbați autobuzele ori de câte ori este necesar pentru a ajunge la destinație. Abonamentul pe toate liniile este asemănător celui ce are călătorii nelimitate din prezent. Prețul unui asemenea bilet va rămâne același, tot de 90 de lei. De asemenea, abonamentul pe o singură linie, costă în prezent 50 de lei. El va fi înlocuit cu unul de 45 de lei sau 55 de lei. În acest mod, persoanele ce folosesc transportul public în comun au mai multă flexibilitate în ceea ce privește alegerea tipului de abonament potrivit pentru fiecare în parte.

Cine poate beneficia de abonamente gratuite

Noile tarife și facilități se vor aplica începând cu data de 1 aprilie al acestui an. Din păcate, nu orice poate benefica de ele. Persoanele ce nu au venituri cu vârsta de 65, dar și pensionarii vor avea acces la abonamente gratuite. De asemenea, aici se încadrează și pensionarii de invalidate ce nu beneficiază de anumite facilități ce se regăsesc în Legea nr. 448/2006. Studenții și elevii au și ei acces la noile facilități și tarife oferite de către Primărie.

Șomerii și persoanele ce sunt angajate dar care nu au un venit mai mare de 2.300 de lei brut pe lună, însemnând salariul de bază minim pe țară garantat în plată la ora actuală, au acces la noi tarife. Și persoanele beneficiare a serviciilor  Cantinei de Ajutor Social au dreptul la noile facilități, însă doar un număr de 40 de persoane pe lună. Alte persoane ce se pot bucura de noile abonamente sunt: revoluționarii, văduve și veterani de război, persoane ce suferă de un handicap grav și accentuat, persoane ce sunt persecutate din diferite motive politice și donatorii de sânge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI