Veste excelentă pentru HoReCa. Anunțul e oficial, în cea mai dificilă perioadă

Veste excelentă pentru HoReCa. Anunțul e oficial, în cea mai dificilă perioadă
Veste buna pentru HoReCa

Se va prelungi până în vară scutirea de plată a impozitului specific pentru sectorul HoReCa, decisă inițial până în luna martie, iar acest fapt este unul cât se poate de important.

Veste excelentă pentru HoReCa

Amintim că la finalul anului trecut, prin ordonanță de urgență, Guvernul a stabilit că primele trei luni din 2021, sectorul HoReCa o să fie scutit de la plata impozitului specific. La ora actuală, în cadrul unei dezbateri CONFIDEX, premierul Florin Cîțu a anunțat prelungirea măsurii:

”Impozitul specific ne gândim să-l prelungim după luna martie, să fie prelungit până în vară”, a declarat Florin Cîțu, amintind că sunt în continuare restricții în domeniu, din cauza pandemiei de Covid-19, ce au reimpus închiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și cinematografelor.

Florin Cîțu a mai spus și că va discuta cu Ministerul Finanțelor în perioada următoare cu privire la prelungirea scutirii de la plata impozitului specific.

”Ne gândim să prelungim lucrul acesta”

Florin Cîțu a mai declarat în cadrul conferinței:

”Impozitul specific nu a fost plătit şi nu se plăteşte până în martie anul acesta, începând cu starea de urgenţă şi până în martie anul acesta, şi pentru că sunt restricţii în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit. Autorităţilor locale, printr-o ordonanţă, li s-a dat voie să reducă chiria, la cerere, până la 50%. A existat IMM Invest şi v-am spus, între primele 3-4 domenii erau restaurante şi domeniul respectiv (HORECA – n.r.).

Şomajul tehnic şi, după aceea, măsura de plată a 41,5% din salariu pentru cei care sunt tot din şomaj tehnic, tocmai aceasta a făcut un lucru foarte important, a menţinut locurile de muncă. Deci nu a fost niciun cost pentru antreprenori. Diferenţa faţă de criza din 2008, ce am învăţat atunci, a fost să nu lăsăm acest cost al şomajului tehnic pe antreprenori”, a spus Florin Cîţu, joi, la dezbaterea online cu tema „Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie”.

Premierul Florin Cîțu a mai adăugat că se poate face mai mult şi de aceea guvernul caută soluţii în continuare.

”Măsura II începe să fie plătită, cred, acum avem buget şi va fi plătită, deci sunt aceste măsuri şi IMM Invest tocmai a fost prelungit, din nou, pentru anul acesta, cu un plafon de 15 miliarde în continuare. Deci, sunt măsuri la care oamenii pot să acceseze şi, da, impozitul specific ne gândim să-l prelungim şi după luna martie, să fie în continuare scutit până în vară, o să vorbesc cu colegii de la Finanţe, să vedem cum vin cu propunerea”, a mai spus Florin Cîţu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI