Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre un nou lockdown: „Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre un nou lockdown: „Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”
Florin Cîțu, vești bune pentru români Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul României a vorbit marți seară despre situația României, în contextul în care țara noastră se află în fața valului trei al pandemiei. Florin Cîțu a dat asigurări cu privire la restricțiile pe care românii le-ar putea avea în perioada Sărbătorilor Pascale, făcându-le promisiuni solemne cetățenilor.

Ce vor face românii în noaptea de Înviere

Forin Cîțu a dorit să lămurească controversele legate de posibilele restricții impuse în noaptea de Înviere. Premierul a explicat că nu există niciun scenariu care să pregătească România de intrarea într-un lockdown, nici măcar în prejma Sărbătorilor Pascale. Mai mult, acesta promite ca lucrurile să revină ușor, ușor la normal, atâta vreme cât cetățenii respectă regulile de protecție și se vaccinează.

Florin Cîțu a anunțat primirea unui număr impresionant de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că mulți români vor avea ocazia să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a transmis Florin Cîțu, pe contul săude Facebbok.

Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României

În cursul zilei de marți, Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va prelungi cu încă o lună. Președintele României a făcut apel la cetățeni cu privire la respectarea restricțiilor, îndemnându-i să nu irosească totul efortul realizat până în acest moment.

Klaus Iohannis a dat asigurări că nu va exista un lockdown de sărbători, dar pe de altă parte, acesta a reamintit o nouă restricție cu privire la restricționarea circulației pe străzi după ora 22:00.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare.

Campania merge foarte bine. Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână și restricțiile în vigoare vor fi păstrate. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a anunțat președintele României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI