Veste dureroasă pentru familia lui Michael Schumacher. Ce anunț au făcut acum medicii

Veste dureroasă pentru familia lui Michael Schumacher. Ce anunț au făcut acum medicii
Veștile medicilor pentru familia lui Michael Schumacher

Vești noi pentru familia lui Michael Schumacher! Ce anunț le-au făcut medicii celor care așteaptă de ani de zile îmbunătățirea stării de sănătate a pilotului de curse?

Noile vești ale medicilor pentru Michael Schumacher

Michael Schumacher în vârstă de 51 de ani se confruntă cu alte probleme de sănătate. Din păcate, acest lucru îngreunează starea sa deja destul de rea. La 7 ani de la accident, jurnaliștii de la Mirror au dezvăluit că fostul pilot de Formula 1 se confruntă cu complicații apărute din cauza perioadei extrem de îndelungate petrecute la orizontală. Schumacher suferă acum și de atrofie musculară și de osteoporoză, susțin englezii. Această nouă situație le-a dat medicilor din nou de furcă.  Singurele lucruri de care s-a mai știut până acum în acești 7 ani a fost că Schumacher a suferit leziuri cerebrale severe.

Reputatul cardiolog Menasche, care s-a mai ocupat de cazul lui Michael, este acum pregătit să efectueze un nou tratament bazat pe celul stem. „Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a declarat Philippe Menasche, potrivit Contro Copertina, citat de Marca. Nicola Acciari, neurolog din Bologna, a urmărit situația pilotului și a vorbit despre tratamentul la care va fi supus din nou, dar totuși este sceptic. „În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”, a precizat și Acciari.

Noi afecțiuni indicate de medicii care se ocupă de cazul lui Schumacher
Noi afecțiuni indicate de medicii care se ocupă de cazul lui Schumacher

„Știu cum se simte, am informații!”

„Știu cum se simte, am informații! Relația mea cu el a fost mereu una apropiată. Cu soția lui, Corinna, mai puțin, pentru că ea nu vorbea despre curse. Cred că cel mai important este că știm că situația nu e ușoară, că este într-o fază complicată. Dar trebuie să-l respectăm, așa cum au făcut cei din famiie. Nu place să fie divulgate informații. Cine sunt eu s-o fac acum? Visez și mă rog în fiecare azi pentru ca situația lui să se îmbunătățească și să apară din nou la curse, mai ales că acum concurează și fiul său (n.r. Mick Schumacher, pilot în Formula E), ca să-l încurajeze și să-l urmărească. Mă rog ca asta să se întâmple”
Felipe Massa