Ce se întâmplă acum cu Michael Schumacher. Medicul lui a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Ce se întâmplă acum cu Michael Schumacher. Medicul lui a făcut anunțul așteptat de toată lumea
Ce se întâmplă acum cu Michael Schumacher. Medicul lui a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Renumitul pilot de Formula 1 Michael Schumacher nu și-a revenit nici acum după accidentul teribil suferit la schi, în anul 2013. Familia sa caută încă soluții la cei mai experimentați medici de pe mapamond.

Care este starea lui Michael Schumacher. Doctorul lui a făcut anunțul așteptat de toți fanii

Familia și apropiații pilotului de Formula 1 au încercat să mențină discreția în toată această perioadă, singurele informații primite fiind acelea că Michael Schumacher a suferit leziuni cerebrale severe.

Celebrul medic cardiolog francez Philippe Menasche, doctorul curant al lui Michael Schumacher, este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, pentru a-l face pe acesta să își revină, informează Contro Copertina, citat de Marca. „Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael„, a spus Philippe Menasche, potrivit sursei citate.

Michael Schumacher a suferit un accident la schi în anul 2013
Michael Schumacher a suferit un accident la schi în anul 2013. Sursa foto: cancan.ro

Medicii nu au speranțe în tratamentul aplicat lui Michael Schumacher

De asemenea, un neurochirug din Bologna, Nicola Acciari, care a urmărit situația lui Michael Schumacher, a vorbit despre medicamentația la care pilotul va fi supus din nou, însă este destul de sceptic. „În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament„, a declarat Nicola Acciari.

Accidentul suferit de Michael Schumacher a avut loc în luna decembrie a anului 2013, la schi. Diagnosticul pus la momentul acela a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

Michael Schumacher a suferit două intervenții chirurgicale

Între timp, Michael Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe data de 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pilotul a fost externat pe 9 septembrie 2014. De atunci, pilotul de Formula 1 este tratat în propria locuință situată în Gland, Elveția.

Pilotul Michael Schumacher s-a născut pe 3 ianuarie 1969, , în landul Nordrhein-Westfalen, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei. Acesta a intrat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, odată cu Marele Premiu al Belgiei, care s-a desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps.

Michael Schumacher, campion mondial de 7 ori

Aici a obţinut prima victorie un an mai târziu. Michael Schumacher a câștigat şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci pe Ferrari). Performanța lui nu a mai fost egalată până în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI