Veste de ultimă oră pentru românii acuzați de jaful secolului în Anglia. Judecătorii au dat decizia surpriză

Veste de ultimă oră pentru românii acuzați de jaful secolului în Anglia. Judecătorii au dat decizia surpriză
Judecătorii au dat verdictul în cazul românilor

O româncă în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său și alți doi români, au fost acuzați în ceea ce presa britanică a numit ”jafurile secolului”. Procurorii din Marea Britanie au arătat că românii ar fi furat bani și bunuri de peste 30 de milioane de euro. Pe 4 ianuarie, un juriu a dat verdictul în acest caz.

Veste de ultimă oră pentru românii acuzați de jaful secolului în Anglia

Maria Meșter, fiul său Emil Bogdan Savastru, un fost profesor de sport Sorin Marcovici și un lucrător hotelier Alexandru Stan, au fost judecați în cazul ”jafurilor secolului”, la Londra. Cu toate că procurorii au susținut până în ultimul moment vinovăția românilor, instanța nu a fost de aceeași părere.

Așadar, potrivit Daily Mail, românii au fost exoneraţi de orice fel de implicare în ceea ce poliția a descris ca fiind cea mai mare spargere care avut loc în Anglia.

Cum s-au petrecut evenimentele

Potrivit anchetatorilor, bijuterii în valoare de cel puțin 25 de milioane de lire sterline și sume importante de bani au fost furate de o grupare de hoți care au ajuns la Londra din Italia. Aceștia ar fi făcut trei raiduri între 1 și 13 decembrie 2019.

Acum, un juriu din Marea Britanie a dat verdictul, românii fiind declarați nevinovați. Nu a rămas în picioare nici acuzația că românii ar fi fost cei care au dat spargerile din vestul Londrei, și nici acuzația că aceștia ar fi colaborat și ar fi oferit asistenţă bandei de hoți care a comis furturile.

La aflarea sentinței, cei patru români au izbucnit în plâns, în timp ce juriul a pronunțat verdicte unanime de nevinovăție pentru conspirație la jaf, în decembrie 2019, precum și pentru alte acuzații alternative, potrivit sursei citate.

”Jafurile secolului” în Anglia

La sfârșitul lui 2019, poliția din Londra anunța că mai multe locuințe dintr-un cartier de lux al capitalei Marii Britanii au fost sparte în lipsa proprietarilo. Hoții au furat sume importante de bani și bijuterii de zeci de milioane de lire sterline.

Printre victimele furturilor au fost managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, și soția sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, și Tamara Ecclestone. Fiica magnatului din Formula 1, Bernie Ecclestone, se afla în vacanţă în Laponia, împreună cu soțul ei, artistul Jay Rutland și cu fiica lor, iar angajații care aveau grijă de proprietatea înstăritei familii au fost luați prin surprindere de spărgători.

Deși cei patru români au fost declarație nevinovați, doar trei dintre ei au fost eliberați. Fiul Mariei Meșter a fost găsit vinovat de o altă acuzație (tăinuire de bunuri furate) cu privire la o  geantă și un ceas furat într-unul dintre raiduri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI