Românii care au băgat spaima în englezi. Suma astronomică pe care au furat-o de la o vedetă uriașă

Românii care au băgat spaima în englezi. Suma astronomică pe care au furat-o de la o vedetă uriașă
Românii au speriat englezii: suma pe care au furat-o de la o vedetă

Patru cetățeni români din Marea Britanie au fost puși sub acuzare după ce au jefuit-o în decembrie 2019 pe Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul șef al Formula 1.

Cei patru care au speriat Anglia. Suma colosală pe care românii au furat-o de la vedeta Tamara Ecclestone

Maria Meșter (47 de ani) şi fiul ei Bogdan Savastru (29 de ani), alături de Alexandru Stan (49 de ani) şi Sorin Marcovici (52 de ani) au apărut în faţa unei instanţe din Westminster, Londra. Englezii spun că aceștia au furat din vila vedetei bijuterii și alte obiecte de preț. Ei au profitat de faptul că Tamara și soțul ei, Jay Rutland, erau plecați în concediu, împreună cu fiica lor. Vila lor se află în proximitatea reședinței oficiale a prințului William al Marii Britanii, Palatul Kensington, și de sediile mai multor ambasade din Londra.

Potrivit procurorilor, românii au furat o colecție prețioasă de bijuterii, printre care și un ceas Cartier în valoare de 95.000 de euro. Fiica magnatului a mai reclamat dispariția unor inele și cercei, precum și a unei brățări de peste 100.000 de dolari. Anchetatorii susțin că ținta ar fi fost o colecție de obiecte prețioase de 50 de milioane de lire sterline, însă doar o parte dintre acestea au dispărut.

Vila Tamarei Ecclestone din Kensington, Londra

Maria Meșter, anagajată ca menajeră, a fost arestată la scurt timp după jaf, pe aeroportul Stansted. Polițștii au găsit asupra ei o pereche de cercei care aparținea victimei. Fiul Mariei, barmanul Emil-Bogdan Săvăstru, a fost arestat, de asemenea, pe același aeroport. Cei doi au fost acuzați de jaf, complicitate la jaf și au fost trimiși în judecată împreună cu bodyguardul Alexandru Stan și barmanul Sorin Marcovici.

Procurorul Paul Jarvis i-a explicat judecătorului John Dennis de la Tribunalul Regal Isleworth că a existat o colaborare strânsă între Stan, Marcovici şi Savastru şi Maria Meşter. Procuroarea Sophie Akister a încercat să facă legătura dintre jaful de la Tamara Ecclestone și restul spargerilor din cartierul bogătașilor în care mai locuiesc Roman Abramovici și Sultanul din Brunei.

  • Cei patru fac parte dintr-un grup de crimă organizată și știau cu exactitate unde se află valorile în vila cu 55 de camere a fiicei miliardarului.

Un an de la furt. Prejudiciul a fost stabilit: 30 de milioane de euro 

La aproape un an de la furt, oficialitățile britanice au stabilit cu exactitate prejudiciul, care se ridică la 26 de milioane de lire sterline, adică aproape 30 de milioane de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI