11 apr. 2023 | 16:37

Veste de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile

Social
Veste de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile
Vesti bune pentru pensionari

Veste de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari. Vestea a fost dată chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi. Așadar, ce se întâmplă cu pensiile celor câteva milioane de beneficiari în această perioadă.

Veste de ultimă oră pentru cele 5 milioane de pensionari. Marius Budăi a făcut anunțul

Sunt veşti bune pentru cele cinci milioane de pensionari români, înainte de Paşte, de la Maius Budăi, ministrul Muncii.

Astfel, după explozia prețurilor la alimentele de bază, a facturilor, precum și a carburanţilor, guvernul României vrea să vină în sprijinul românilor nevoiaşi, chiar înainte de Paște.

Pensiile, virate mai devreme

În acest sens, ministrul Muncii a anunțat că a decis să vireze pensiile mai devreme, astfel ca pâna pe data de 11 aprilie, toţi pensionarii vor avea banii pentru a se putea descurca cu ceșe necesare de Paște.

În plus, voucherele de alimente vor fi acprdate şi ele mai devreme, la fel ca şi unele dintre pachetele cu 24 de kilograme de alimente.

Anunțul lui Marius Budăi

„Este sărbătoarea aceasta a Paștelui și am considerat extrem de important ca măcar atât să mai facem în plus pentru seniorii acestei țări.

De vineri (vinerea trecută, 7 aprilie – n.red.), seniorii României care încasează pensiile în cont bancar, pe card, au pensiile în cont.

Până în data de 11 aprilie, vrem ca și ceilalți seniori care încasează pensiile cu factorul poștal să aibă banii acasă, pentru a-și putea procura cele necesare, atât cât poate permite situația în această perioadă în România. Bineînțeles, și vouchere de alimente vor fi, de asemenea, livrate către cetățeni.

Acele carduri vor fi încărcat cu bani până în data de 13 aprilie, am avut discuții cu domnul ministru Boloș”, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, azi, potrivit Antena 3.

Românii săraci primesc și ajutor european

De asemenea, în afara de voucherele sociale, românii vulnerabili vor mai primi şi pachetele cu 24 de kilograme de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

„750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare să avem mai mult de 800.000 livrate”, a anunțat și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, zilele trecute.

Anul acesta vor fi livrate vouchere sociale în șase tranșe

Anul acesta se acordă 6 tranşe de ajutor, începând cu luna ianuarie, pentru alimente şi mese calde unui număr de circa 2,4 milioane de persoane aflate în situaţii de vulnerabilitate, arată un comunicat de presă al MIPE.

Nu în ultimul rând, judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente şi mese calde sunt: Bucureşti, 122.000 beneficiari, Suceava, 90.879 de beneficiri, Iaşi, cu 90.196 de beneficiari, Dolj, cu 89.801 beneficiari şi Bacău, unde există 82.410 de beneficiari de vouchere sociale.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Capital.ro
Trucul genial pentru a repara o ciorbă în care ai scăpat prea multă sare: ”Excesul dispare imediat!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro