07 apr. 2023 | 15:23

Bancnota din România care te îmbogăţeşte înainte de Paşte. Iei bani mulţi pe ea dacă o mai ai prin casă

Diverse
Bancnota din România care te îmbogăţeşte înainte de Paşte. Iei bani mulţi pe ea dacă o mai ai prin casă
Bancnota avea să fie emisă în 1989,

Bancnota din România care te îmbogăţeşte înainte de Paşte! În urmă cu 34 de ani, fără a anticipa ceea ce avea să se întâmple în decembrie 1989, BNR lua decizia de a scoate pe piață o nouă serie de bancnote, cu valoare nominală de 1.000 de lei, având portretul poetului Mihai Eminescu, în dreapta, cu floare de crin și pană în centru. Moneda a circulat până pe 31 decembrie 2001, dar până la momentul demonetizării, au mai fost emise cel puțin două serii, printre care și bancnota din România care te îmbogăţeşte înainte de Paşte. Ceea ce îți putem spune cu siguranță, este că iei bani mulţi pe ea dacă o mai ai prin casă.

Care este bancnota din România care te îmbogățește înainte de Paște

În ultimul an de comunsim, 1989, BNR a emis un număr important de bancnote, Printre acestea, așa cum spuneam la început, a fost emisă și bancnota de 1.000 de lei, avându-l ca reprezentare istorică pe Mihai Eminescu, aceasta având valoarea fiduciară de 1.000 de lei.

Bancnota avea să fie emisă în 1989, iar după 1990, BNR mai emitea cel puțin două serii numistatice, prima cu cap de seria „A”, cealaltă cu cap de serie „B”, iar cea din urmă este bancnota din România care te îmbogățește înainte de Paște. Un utilizatorul de pe Olx cere pe această bancnotă nici mai mult, nici mai puțin, decât 6.000 de lei, având și uzură fizică, dar nu accentuată.

Trebuie reamitit că, uzura fizică a unei bancnote, indiferent de ce valoare fiduciară ar avea, va fi vândută mai ieftin decât cea nouă, iar suma cerută de utilizatorul nostru ar putea părea ceva mai mare decât dacă i s-ar face o evaluare corectă. Dar, deși puțin probabil, ar putea exista potențiali clienți pentru bancnota din România care te îmbogățește înainte de Paște, care se vinde cu 6.000 de lei pe internet, și cine știe, poate să te îmbogățești și tu dacă o ai cumva prin sertare.

Ce sunt bani fiduciari

Moneda fiduciară este moneda emisă de un guvern, care este susținută de autoritatea și puterea acelui guvern și a economiei sale, mai degrabă decât de o marfă fizică. Din punct de vedere istoric, guvernele băteau bani din aur și argint, metale cu valoare inerentă datorită rarității și dorinței lor.

Cu toate acestea, banii fiduciari nu se bazează pe valoarea niciunei mărfi. Valoarea sa există pentru că guvernul emitent a declarat că are valoare, de unde și termenul, la fel ca în cazul nostru, ce legat de .bancnota din România care te îmbogățește înainte de Paște

Care este scopul acestor bani

Scopul banilor fiduciari este de a crește stabilitatea unei monede și capacitatea băncii centrale de a controla masa monetară. Înainte ca dolarul american să fi fost rupt de standardul aurului, de exemplu, oamenii, din punct de vedere istoric, tezaurizau aur în perioadele de incertitudine economică. Acest lucru făcea ca șocurile de pe piață să fie exacerbate.

Vezi și: Moneda din 2002 care se vinde cu o avere pe internet. Caută bine prin casă, iei peste 11.000 de lei pentru ea

De asemenea, aurul este o investiție care crește de obicei mai lent și mai sporadic decât piața bursieră în general. De exemplu, de când președintele Nixon a eliminat standardul de aur în anii 1970, aurul a înregistrat o apreciere a valorii de 460%, în timp ce S&P 500 a crescut cu peste 2.200%.

Există avantaje și dezavantaje ale utilizării banilor fiduciari ca monedă primară. Aceasta are avantajul de a putea stoca valoarea cu ușurință, fiind mai ușor de păstrat și de transportat decât valorile echivalente din aur sau alte resurse. Deoarece nu se bazează pe nicio marfă fixă sau rară, precum metalele prețioase, băncile centrale au, de asemenea, un control mult mai mare asupra ofertei de bani într-o economie.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că, în mod normal, este stabilă, dacă se bate o cantitate prea mare de bani fiduciari, aceasta are potențialul de a atinge un nivel minim și de a-și pierde toată valoarea, așa cum s-a întâmplat cu marca germană în jurul anului 1923.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Veste de groază pentru români. Sărăcia bate la ușă în 2025
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro