Veste de ultimă oră despre creșterea pensiilor în România. Pensionarii se vor bucura, e oficial

Veste de ultimă oră despre creșterea pensiilor în România. Pensionarii se vor bucura, e oficial
Veste bună pentru pensionari. Pensiile vor fi majorate

Veste bună pentru pensionarii din România. Ministerul Muncii a anunțat că pensiile ar putea fi majorate din nou anul acesta, în afara adaptării la inflația prevăzute legal pentru luna ianuarie a anului 2023.

Pensiile ar putea fi majorate

Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Marius Budăi au anunțat că pensiile ar putea fi majorate anul acesta. Ministerul Muncii a început simulările pentru o majorare cu până la 10% a pensiilor, potrivit Profit.ro.

Dacă, în cele din urmă, Guvernul va decide majorarea pensiilor, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla abia în toamnă, după rectificarea bugetară. La începutul acestui an, pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, iar pensia minimă a crescut cu 25%.

„Noi avem mai multe scenarii. Ne preocupa continuu sa incercam, in actualele conditii, să îmbunătățim viața românilor. Implementam acum pachetele astea care vin în sprijinul românilor. Studiem și aceasta problema să facem încă o a doua majorare a pensiilor anul asta. M-am interesat prin Europa cat am putut și cat ministri ai muncii au fost aici la OCDE si o să discut și săptămâna viitoare.

Nu am auzit în nicio țară UE să existe un procent. Eu cred că nu trebuie să fim incorsetati în procent. Altele sunt elementele care ar trebui să fie trecute acolo. Tinem la sustenabilitate dar nu trebuie să gândim doar contabil. Bunicii și părinții nu sunt cifre. Va spun clar, nu renunț la acest demers, o să îl duc la capăt. Nu ar trebui să avem procent trecut în lege”, a declarat Marisu Budăi, în exclusivitate la România TV.

Marcel Ciolacu, despre mărirea pensiilor

Marcel Ciolacu a declarat că este normal ca pensiile să se mărească, deoarece pensionarii nu se pot descurca absolut deloc în această perioadă în care toate prețurile cresc. Cu toate acestea, o mărire de câteva sute de lei nu compensează creșterea prețurile la energie și gaze, spun bătrânii.

„Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a mai subliniat Marcel Ciolacu.

Numărul beneficiarilor de pensii mai mari de 3.000 de lei se apropie de 500.000 de persoane, iar cei cu venituri foarte mici, de până la 1.000 de lei, este de aproximativ 1,3 milioane, potrivit datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice.

Citește și: Se schimbă legea pensiilor! Cât vor lua românii care au cotizat doar 10 sau 25 ani