Veste de ultim moment pentru clienții Lidl România și Kaufland. Ce s-a găsit în mai multe magazine

Veste de ultim moment pentru clienții Lidl România și Kaufland. Ce s-a găsit în mai multe magazine
Probleme grave la Lidl și Kaufland in Timisoara

Este veste de ultim moment pentru clienții Lidl România și Kaufland. Ce s-a găsit în mai multe magazine în urma unor noi controale al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Au fost descoperite nereguli grave la retailerii germani.

Ce au descoperit comisarii OPC în mai multe magazine Kaufland, Lidl și Profi. S-a lăsat cu amenzi

În urma unor controale al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au ieșit la iveală nereguli grave la mari retaileri din zonă. Astfel, secții întregi din magazine Kaufland, Lidl și Profi din Timișoara au fost închise.

Comisarii au demarat controalele în urma unor sesizări, iar vizate au fost magazinele Kaufland de pe strada Chimiștilor, Profi zona Spitalului Municipal și Lidl de pe strada Budai Deleanu. Controalele s-au lăsat și cu amenzi în valoare de 45.000 de lei.

Comisarii au dispus remedierea deficiențelor

De asemenea, comisarii au dispus „oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru zona de panificație/masă caldă la toate cele 3 unități”. În plus, au fost retrase de la vânzare și multe produse care nu erau conforme.

Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care masă caldă mult sub temperatrura de 60 grade Celsius, muște în vitrinele cu mâncare, produse de patiserie pe a căror suprafață s-au găsit insecte, vitrine insalubre, tăvi arse, cuptoare neigienizate, precum insecte în zonele de coacere și multă mizerie.

Neregulile descoperite de OPC

”Masa caldă mult sub temperatura de 60 grade Celsius, prezența muștelor în vitrina de masă caldă, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre, utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, întreg spațiul din zona panificație neigienizat corespunzător”, a declarat Comisar șef adjunct, Mihai Alin Gubandru.

Lidl, amenzi de peste 100.000 de lei în august

Controale la retailerii din Timișoara au mai fost făcute și pe 24 august. Atunci, controalele au vizat cinci unități, iar pentru neregulile constatate atunci, comisarii de la OPC au aplicat nouă amenzi contravenționale, în valoare totală de 103.000 de lei, precum și un avertisment.

De asemenea, acum mai puțin de o lună, în cele cinci supermarketuri Lidl au fost găsite diverse nereguli, cum sunt  comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum expirată, a unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte, a unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, precum și comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă în ceea ce privește mențiunea „produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat.

Urmăriți Playtech.ro și pe